Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Na kraju teniske sezone se tradicionalno dodeljuju godišnje nagrade, a i ove godine ATP je izostavio Novaka Đokovića kojeg nije nominovao za fer-plej igrača sezone.

Skandalozno je ipak što Đokoviću ni ranijih godina nije ukazivana ova čast, već je nagrada Štefan Edberg, koja nosi ime po poznatom teniseru iz Švedske, kao po “pravilu” pripadala ili Rafaelu Nadalu ili Rodžeru Federeru.

Od 2004. godine, pa do danas rekorder po broju osvojenih nagrada za fer-plej je Federer, pošto ih ima ukupno 13, dok je Špancu ta čast pripala četiri puta. Nijedan drugi teniser nije ni primirisao blizu da je dobije.

Međutim, Đokovića nije mnogo potreslo što se nije našao u užem izboru za pomenutu nagradu. Kaže da je to – očekivao.

– Ne čudi me i ne iznenađuje me uopšte što nisam među nominovanima, iskreno. To je sve što mogu da kažem – izjavio je Novak.

Kao predsednik rivalske PTPA organizacije, Đoković je često bio na udaru i kritikama čelnika ATP, tako da potez da ga ne kandiduju za fer-plej nagradu zaista nije iznenađujući.

U užem izboru ove sezone za nagradu su se našli Rafael Nadal, koji pola sezone nije ni igrao, Frensis Tijafo, Kasper Rud i Feliks Ože Alijasim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here