EPA/Andy Rain
Novak Đoković i Rodžer Federer

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pošto je u meču četvrtog kola savladao 104. igrača sveta Tima Van Rajthovena – 6:2, 4:6, 6:1, 6:2 za dva časa i 34 minuta igre.

Novak je opravdao ulogu velikog favorita protiv 25-godišnjaka koji nikad do Vimbldona nije bio u glavnom žrebu nekog od grend slem turnira.

Đoković će se za mesto u polufinalu boriti protiv Italijana Janika Sinera koji je danas bio bolji od Španca Karlosa Alkarasa sa 3:1, po setovima 6:1, 6:4, 6:7 (8), 6:3.

Srbin je na putu do osmine finala izgubio samo dva seta – redom su padali Kvon (3:1), Kokinakis (3:0), Kecmanović (3:0) i Van Rajthoven.

Tim van Rajthoven je meč protiv Đokovića dočekao kao 104. teniser planete uz nadu da bi prvi njihov međusobni okršaj mogao da bude i jedna od najvećih senzacija u istoriji, pošto kvalfiikant nikad dosad nije izbacio prvog nosioca, ali je već na samom početku postalo jasno da se Novak pita za sve.

Brejk u drugom gemu i potvrda u narednom za 3:0, potom još jedan za 6:2 bili su dovoljni za 1:0.

No, to kao da je malo opustilo Đokovića koji je stao, dok je Holanđanin zaigrao fantastično i pogađao sve, pa je u sedmom gemu napravio brejk, stigao do 4:3, i sa 6:4 uz četiri spašene brejk lopte u desetom gemu došao do poravnanja u setovima.

Takav razvoj situacije uticao je na Đokovića kao blaga šok-terapija, pa je usledio silovit odgovor u vidu pet vezanih gemova u trećem setu i 6:1, a potom još dva brejka u četvrtom za 6:2 i prolaz među osam najboljih.

Novak je tako niz pobeda povećao na 25, a šansu za 26. vezani trijumf imaće protiv Janika Sinera u utorak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here