EPA/James Ross
Navijači Novaka Đokovića ispred hotela u kome se nalazi srpski teniser

Svetskom teniseru broj jedan Novaku Đokoviću ukinita je viza za ulazak u Australiju i preti mu deportacija, a odveden je u “Hotel Park”, karantinski objekat u Melburnu, koji se koristi za smeštaj tražilaca azila, navodi agencija Rojters.

Ovaj hotel, smešten u Karltonu, predgrađu Melburna, nalazi se u blizini Univerziteta u Melburnu i Kraljevske ženske bolnice.

U hotelu, koji je ranije bio poznat kao “Rydges on Swanston”, od decembra 2020. godine smešteni su tražioci azila, od kojih su mnogi tamo držani duže od godinu dana dok su potraživali vize za boravak u Australiji. Sada ih je tamo najmanje 24.

Brojni aktivisti su ranije ispred ovog hotela održavali proteste protiv zadržavanja tražilaca azila, a na zidovima hotela i na terenu ispred postoje poruke protiv njihovog zadržavanja.
Na sajtu hotela se navodi da je to “luksuzni hotel sa 4,5 zvezdica na odličnoj lokaciji”, koji raspolaže sa 107 soba, od kojih su sve klimatizovane.

Kako navodi Rojters, u oktobru prošle godine je došlo do izbijanja kovida među izbeglicama i tražiocima azila koji se tamo nalaze, dok je u decembru u hotelu izbio požar, koji je, kako su preneli mediji, rezultirao lakšim povredama. Ubrzo potom, neki od tražilaca azila su se požalili da im hrana sadrži crve i buđ, prenose mediji.

Đoković je u ovaj hotel upućen, nakon što je tokom protekle noći bio zadržan na gradskom aerodromu gde mu je rečeno da će morati da napusti Australiju, jer nije prihvaćeno medicinsko izuzeće od vakcinacije.

1 COMMENT

  1. ovi su tragikomicni u zelji da se uvuku nalogodavcima. djokovic nije dosao po azil, vec da ih odere za pare i uzme 10 titulu. i da imaju imalo casti arenu rod lejver nazvali bi novak djokovic, posto sadasnji rekord niko nece moci da stigne bar u ovom veku a od kengura niko u ovom milenijumu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here