EPA/Abir Sultan
Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Parizu pošto je u meču četvrtog kola lako pobedio Lorenca Muzetija.

Sedmi igrač sveta je savladao 15 godina mlađeg Italijana 2:0, po setovima 6:0, 6:3 za svega sat i 13 minuta iako ga prvi servis uopšte nije služio.

Nole je upisao treći trijumf protiv Muzetija u isto toliko međusobnih duela, a u subotu će se u meču za plasman u finale sastati sa Stefanosom Cicipasom, koji je lako savladao Tomija Pola 6:2, 6:4 za sat i 18 minuta.  Drugi par su Holger Rune – Feliks Ože-Alijasim.

Tridesetpetogodišnji Srbin brani titulu u Parizu, gde je i rekorder sa šest osvojenih trofeja, a do polufinala je stigao bez izgubljenog seta. Prethodno je maksimalnim rezultatom savladao Maksima Kresija i Karena Hačanova.

Đoković je u seriji od 18 pobeda, a poslednji poraz upisao je od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Sedmi teniser sveta je spektakularno odigrao prvi set i za svega 24 minuta dobio je taj deo meča sa 6:0, dok je u drugom imao nešto više posla.

Muzeti, trenutno 23. igrač sveta, je prvi napravio brejk za 2:1, ali je Đoković već u sledećem gemu uzvratio istom merom i vratio momentum na svoju stranu. Novak je u šestom gemu još jednom napravio brejk, potom četvrtim uzastopno osvojenim gemom došao do ogromnih 5:2 i ubrzo završio meč.

Cicipas je lakše nego što se očekivalo eliminisao 31. tenisera sveta. Grk je realizovao sve tri brejk lopte, dve u prvom i jednu u drugom setu, dok Amerikanac nije iskoristio nijednu od sedam šansi da protivniku oduzme servis.

Srbin u međusobnim duelima vodi 9-2.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here