EPA-EFE/JAMES ROSS
Novak Đoković trenira u Australiji

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković započeo je 365. nedelju na vrhu ATP liste.

Novak se približio rekordu Štefi Graf, koja je na vrhu WTA liste provela 377. sedmica.

Drugi teniser sveta i dalje je Rus Danil Medvedev, koji će zbog operacije kile pauzirati dva meseca. Iza njega Nemac Saša Zverev, dok je četvrti Španac Rafael Nadal. U najboljih 10 su još Stefanos Cicipas, Mateo Beretini, Kasper Rud, Andrej Rubljov, Feliks Ože-Aljasim i Kameron Nori.

Miomir Kecmanović i Filip Krajinović su zadržali 38. i 39. mesto, Dušan Lajović je pao za jednu poziciju i sada je 49, dok je Laslo Đere trenutno 62. teniser sveta.

Poljakinja Svjontek na vrhu WTA liste

Poljakinja Iga Švjontek i ove nedelje je najbolja teniserka na svetu. Ona ima ubedljivu prednost u odnosu na drugoplasiranu Čehinju Barboru Krejčikovu.

Treća je Paula Badosa iz Španije, dok je ove nedelje na četvrtom mestu Beloruskinja Arina Sabalenka, koja je pretekla Grkinju Mariju Sakari.

Najbolje rangirana srpska teniserka je Aleksandra Krunić. Ona je na 117. poziciji. Nina Stojanović je zabeležila pad za četiri pozicije i sada je 139. na svetu, dok je Olga Danilović za tri pozicije slabije plasirana u odnosu na prošlu sedmicu i trenutno je 163. igračica planete.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here