Tanjug/AP
Novak Đoković

Prema očekivanjima, Novaka Đokovića gledaćemo u drugoj sedmici US opena, a njegov naredni meč na program je već ove noći.

Sada će se u borbi za četvrtinale sastati sa Džensonom Bruksbijem, a da li je svetski broj 1 u dosadašnjem delu takmičenja opravdao svoj status, ili će formu tempirati za onda kada bude najpotrebnije?

O svemu tome govorio je legendarni teniski stručnjak, Radmilo Armenulić za Meridian sport, koji je istakao da Novaka čeka veliki posao, kao i da ostali srpski igrači moraju da rade na sebi.

Novakov poslednji nastup protiv Nišikorija nije bio briljantan, s obzirom na to da je izgubio prvi set i da se mučio i u ostalim setovima, ali je najbitnije da je pobedio. Jer, ovo mu je veoma važan turnir, verovatno postoji i opterećenje zbog tog rekorda i mogućnosti da osvoji 21. grend slem. Sve ukupno, možemo biti zadovoljni, ali tek ga očekuju teški mečevi – rekao je Armenulić.

Nekadašnji selektor teniske reprezentacije Srbije smatra da ostali srpski teniseri i teniserke nisu bili na odgovarajućem nivou u Njujorku.

– Moglo je i bolje. Rezultatski, ovo je najlošiji grend slem po naše ostale igrače. Svi su podbacili, osim Olge Danilović i eventualno Dušana Lajovića. Ne vidim neku veliku perspektivu, morali bi da porade na svojoj formi i da na sledećim turnirima bolje odigraju.

Na poslednjem ovogodišnjem grend slemu bilo je iznenađujućih rezultata.

– Najveće iznenađenje za mene je pobeda Karlosa Alkarasa nad Stefanosom Cicipasom. On je jedan od najvećih talenata u poslednjih 10-15 godina. Predviđam mu veliku karijeru. Iznenađenje je i Italijan Siner, koji je jako dobro odigrao protiv Monfisa. Njih dvojica su, zajedno sa Zverevom, Medvedevom i Rubljovom, naredni igrači koji će biti među 10 najboljih na svetskoj rang listi – zaključuje Armenulić za Meridian sport.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here