EPA/Nic Bothma

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odbranu titule na Vimbldonu počinje protiv 19-godišnjeg Britanca Džejka Drejpera, koji je 250. na rang listi.

Žrebom u Londonu određeni su parovi najvećeg teniskog turnira, koji se prošle godine nije održao zbog koronavirusa, a ono što je navijačima najzanimljivije, jeste da su Đoković i Federer upali u različite “kosture”, pa se ne mogu sastati pre finala.

Novak može da se sastane protiv Rubljeva u četvrtfinalu, dok bi ga u polufinalu prema projektovanom žrebu čekao Stefanos Cicipas.

Novak bi u četvrtom kolu mogao da ima nezgodan meč, jer bi ga tu čekao Gael Monfis, a nezgodan rival može da bude i Kevin Anderson u drugom kolu, s kojim je igrao finale Vimbldona 2018. godine, koji je na travi uvek nezgodan zbog ubojitog servisa.

Podsetimo, titulu u muškoj konkurenciji brani Novak Đoković, koji je došao do titule u neverovatnom finalu protiv Rodžera Federera 2019. godine kada je u odlučujućem petom setu slavio sa 13:12, a prethodno je spasio dve set lopte na servis Švajcarca.

U ženskoj konkurenciji je titulu 2019. godine osvojila Simona Halep, koja se šokantno povukla sa Vimbldona pred sam početak žreba.

Jedan od interesantnijih parova u prvom kolu jeste Nik Kirjos protiv Uga Ambera, koji je nedavno osvojio titulu na travi u Haleu. Ono što su mnogi želeli, susret Kirjosa i Đokovića na Vimbldonu, teško će se ostvariti, jer je Kirjos završio u drugoj polovini žreba i njihov potencijalni susret moguć je tek u finalu.

Projektovani žreb Đokovića do finala izgleda ovako:

1. kolo: Drejper
2. kolo: Anderson
3. kolo: Davidovič Fokina
4. Kolo Monfis
1/4 finale: Rubljov
1/2 finale: Cicipas
Finale: Medvedev/Federer

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere u prvom kolu igra protiv Pabla Kuevasa, Dušan Lajović igra protiv Žila Simona, Miomir Kecmanović protiv Fakunca Bagnisa, a Filip Krajinović protiv Aleksa Bolta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here