EPA/Abir Sultan
Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković će odbrani titule na Mastersu u Parizu početi duelom durgog kola protiv boljeg iz meča Dijego Švarcman – Maksim Kresi, odlučeno je žrebom u petak.

Trenutno sedmi igrač sveta je prošle godine u finalu savladao Danila Medvedeva 4:6, 6:3, 6:3, a sa šest osvojenih trofeja rekorder je turnira u francuskoj prestonici. Novak je slavio još 2009, 2013, 2014, 2015. i 2019.

Ukoliko vlasnik 21 grend slem titule uspešno preskoči prvu prepreku u narednoj bi mogao da igra protiv Lorenca Musetija, Janika Sinera, Marina Čilića, Holgera Runea…

U donjem delu „kostura“ je i Rafael Nadal, sa kojim bi Srbin mogao da se sastane u polufinalu. Potencijalni rivali su još Stefanos Cicipas, kameron Nori…

U drugom delu žreba su Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Feliks Ože-A lijasim, Mateo Beretini, Andrej Rubljov…

Nole je početkom oktobra osvojio dve uzastopne titule u Tel Avivu i Astani, a pehar je osvojio i na minulom Mastersu na kome je učestvovao, sredinom maja, u Rimu.

Miomir Kecmanović će se na startu sastati sa 12. nosiocem Kameronom Norijem, a ukoliko pobedi ide na Bornu Ćorića ili kvalifikanta. Miomir bi na Nadala, koji će se u drugom kolu igrati protiv Roberta Bautiste Aguta ili Tomija Pola, mogao u trećoj rundi.

Zanimljiv par prvog kola je i duel veterana Stana Vavrinke i jednog od predvodnika novog talasa Holgera Runea.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here