Dolazak maestra veliki trenutak za Beograd

Srdačan pozdrav gradonačelnika i poznatog tenora: Siniša Mali i Plasido Domingo
 

 

"Nadam se da će gospodin Domingo biti naš ambasador i da će iz Beograda poneti najbolje uspomene i dobra sećanja, jer ne postoji lepši i bolji način da neko priča o vašoj zemlji i vašem gradu nego kad to radi osoba kao što je Plasido Domingo", rekao je Mali novinarima u Skupštini grada.

 

On je kazao da dolazak tog pevača, kog je nazvao velikim maestrom i najvećom operskom zvezdom današnjice, predstavlja veliki trenutak za Beograd i Srbiju.

 

Mali je podsetio da je Domingov prethodni nastup u Beogradu bio 1987. godine, i izrazio nadu da Beograđani neće toliko dugo čekati na njegov naredni koncert.

 

Španski pevač je izrazio zahvalnost zbog prijema kod gradonačelnika i rekao da je srećan što se vraća u Beograd, kako je rekao, "grad sjajnih uspomena, velike kulture i velikih pevača".

 

"Jedno od najvećih zadovoljstava u mom životu bilo je debitovanje u Beogradu 1972. godine, sa vašim velikim sopranom Radmilom Bakočević. Nadam se da mi neće trebati mnogo vremena da se ponovo vratim u vašu predivnu zemlju i grad", rekao je Plasido Domingo.

 

On je poželeo Srbiji da "veoma uskoro postane deo naše evropske zajednice koja raste", uz ocenu da "čak u teškim vremenima nemasumnje da je dobro da svi budu zajedno".

 

Na pitanje kakve su njegove uspomene na prethodni nastup u Beogradu 1987. godine i šta se promenilo od tada, Domingo je odgovorio da su sve članice tadašnje Jugoslavije razvile svoj identitet i da je dobro što sada žive u miru.

 

Gradonačelnik Siniša Mali zahvalio je Domingu na dolasku i poklonio mu monografiju "Pozdrav iz Beograda", koja prikazuje glavni grad Srbije sa preko 1.300 razglednica iz perioda od 1895-1941. godine.

 

Operski pevač Plasido Domingo održaće koncert u ponedeljak, 8. decembra u Kombank Areni, uz pratnju Simfonijskog orkestra i hora Radio-televizije Srbije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime