Poljski skakač Kamil Štoh slavio je trećeg dana glavnog takmičenja u okviru Turneje četiri skakaonice pošto u Insburku ubedljivim skokovima od 127.5 i 130 metara. 

Treća skakaonica u Insburku donela je brojna iznenađenja. Osim Poljaka koji su ponovo, uz SLovenca Anza Laniseka, bili na visini zadatka, Nemci Ajzenbihler i posebno Karl Gajger, kao pobednik prvog dana takičenja, potpuno su podbacili.

Već posle prve serije bilo je jasno da će i Insbruk doneti brojan uzbuđenja. Tako su skakači koji su važili za favorite poput Halvora Graneruda i pobednika Obersdorfa Karla Gajgera upisali slabe skokove. Norvežanin je doskočio do 116,5 metara i sa 111,9 poena zauzeo je 29.mesto, dok je Nemac Karl Gajger, sa daljinom od 117 metara i 109,2 poena poslednji prošao u drugi krug.

Za razliku od njih, Poljaci su i ovoga puta opravdali očekivanja. To posebno važi za Štoha koji je skokom od 127,5 metara zauzeo prvu poziciju ispred Slovenca Lanišeka.

U drugom krugu, rasplet je počeo kada se na zaletištu pojavio David Kubacki. Došao je do 127 metara i sa 248,3 poena preuzeo vođstvo od do tog trenutka vodećeg Žile. Hajbok nije uspeo da ugrozi tandem Poljaka na prve dve pozicije, kao ni Japanac Kobajaši, koji je došao samo do 123 metra.

Lanišek je stigao do 123,5 metara, ali sa dobrim ocenama uspeo je da za 1,6 poena prestigne Kubackog. Međutim, usledio je spektakularan skok od 130 metara za Stoha za pobedu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here