Đoan Mir, vozač Suzukija je novi šampion Moto GP-a.

Još od 2000. godine i Kenija Robertsa mlađeg, Suzuki nije imao vozača koji je svetski šampion, a to je sve promenio sjajni Đoan Mir.

Mir je ove sezone ostvario samo jednu pobedu i to prošle sedmice u Valensiji, a u prve tri trke je imao čak dva odustajanja!

Tada je pobedio Fabio Kvartararo koji je postao drugi vozač u istoriji MotoGP šampionata da je uspeo da ostvari dve pobede u prve dve trke i da na kraju sezone ne bude svetski šampion.

Što se tiče same trke, pobedio je Franko Morbideli ispred sjajnog Džeka Milera na Pramak Dukatiju, a treći je bio Pol Espargaro na KTM–u, dok je svetski šampion, Đoan Mir trku završio na sedmoj poziciji i posle 20 godina postao prvi Suzukijev vozač koji je šampion planete.

Franko Morbideli je posle neverovatnog poslednjeg kruga i ljute bitke sa Džekom Milerom završio prvi, treći je kao što smo rekli Pol Espargaro, pa idu Rins, Binder, Oliveira, Doviciozo, Espargaro, Vinjales, Banjaja, Rosi, Kračlou, Bradl, Petrući, Markez.

U šampiontu konstruktora, Suzuki i Dukati su izjednačeni sa po 201 osvojenim bodom. Biće drame i u poslednoj trci sezone, u Portugalu za sedam dana.

‘ ‘

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here