EPA-EFE
Hungaroring

Luis Hamilton je na dominantan način slavio na trci za VN Mađarske.

Hungaroring je danas u znaku Mercedesa, pošto je Hamilton slavio, dok je Botas trku takođe završio na podijumu, ali iza Verstapena.

Maks je imao problem pred start trke kada je proklizao i oštetio bolid, ali je svih 70 krugova vozio veoma dobro i zasluženo je bio drugi.

Njegov timski kolega je takođe bio jako dobar, Albon je obišao veliki broj vozača, na samom kraju i Sebastijana Fetela i ostavio oba Ferarija “u prašini”.

Trka je počela uzbudljivo, Valteri Botas je pogrešio, krenuo ranije pa stao na trenutak i to ga je koštalo nekoliko pozicija, ali verovatno zbog toga nije bio kažnjen iako je bio pod istragom.

Maks Verstapen je odlično počeo, kao i oba Ferarija dok je Has odmah otišao na zamenu pneumatika i umesto guma za promenljivo, trku su počeli na suvim gumama.

Taktika im se višestruko isplatila pošto su u jednom momentu držali pozicije 3 i 4, dok je za to vreme Ferari patio kao i Rejsing Point, jer je Peres prilično pao i dugo bio 10. vozač na pisti.

Ubrzo je Vilijams upao u probleme posle jako dobrog starta, dok je Botas bez većih problema obišao Leklera, kišu smo čekali, najavljivali su je, ali je sve do kraja nismo dobili i vozači su trku završili na pneumaticima za suvo.

Za razliku od prošlih trka, samo smo jedno odustajanje imali i radilo se o Pjeru Gasliju, koji je negde u 17. krugu imao požar na svom bolidu i morao da se povuče, a Lekler i Peres zadivili su publiku svojom sjajnom borbom u krivini 5.

Na kraju, pobeda Luisa Hamiltona je bila dominantna i apsolutno zaslužena i time je izjednačio Šumaherov rekord po broju pobeda na jednoj stazi.

Verstapen je bio drugi i zaradio nagradu “vozač dana” dok se na postolje popeo još i Valteri Botas. Iza njih ostail su Strol, Albon, Fetel, Peres, Rikardo, Magnusen i Sajnc.

Kevin Magnusen nije izglasan za vozača dana, ali ga treba pohvaliti za sjajan performans, baš kao i taktičare Hasa koji su mu tako nešto omogućili.

Prva trka pripala je Valteriju Botasu, druga Luisu Hamiltonu, baš kao i treća u Mađarskoj.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime