Dominikana: raj na zemlji

0

 

Mnogi štede tokom cele godine da bi uživali na rajskim plažama Dominikane

Ukusna, pikantna hrana i opušten, lagan životni stil ostrvljana privlače hiljade turista u Dominikanu. Većina posetilaca su Amerikanci, Kanađani i Evropljani. Osim Kaze de Kampo, Dominikana je veoma pristupačna destinacija, ako se izuzme avionska karta od Srbije. Pored divnih plaža oivičenih palmama, niske cene i ol-inkluziv aranžmani u rajskim odmaralištima su i osnovni razlozi koji su ovu destinaciju učinili poznatom.

 

Dominikanske plaže spadaju među najlepše u svetu. Obalu dugu skoro dva kilometra, boje šećera, zapljuskuje toplo more, neverovatno plave boje koja zapanjuje svakog posetioca. Topao vetar prija svima, bilo da žele lenčarenje na ležaljci ili vindsurf. Treća boja u paleti Dominikane je siva, boja peska na zapadnoj obali, u oblasti Barahona.

 

 

Zalazak sunca samo za zaljubljene

Ovo područje je pretrpano odmaralištima koja u svojoj ponudi imaju sve vodene sportove, izobilje najraznovrsnije hrane nastale mešavinom španske i afričke kuhinje, istraživanje predela sa vodičima i mnoge druge aktivnosti izmišljene da razonode turiste koji uvek traže nešto više.

 

 

Ko odluči da svrati i nekoliko dana provede u nekom od većih gradova, susrešće se sa verskim i nacionalnim praznicima dan za danom. I dok će mnogima na pamet pasti da je zgusnut kalendar praznika proizvod mentaliteta Dominikanaca koji uživaju u dobroj fiesti, razlog leži u dugoj i zamršenoj istoriji ostrva.

 

Dominikansku republiku otkrio je Kristofor Kolumbo 1492. godine tokom svog prvog putovanja u Novi svet. U to vreme na ostrvu Hispanola (kako mu je Kolumbo dao ime) živelo je oko 600.000 Taino Indijanca. Miroljubivi i gostoprimljivi, ugostili su Kolumba i njegovu flotu. Dolaskom belih doseljenika Taino Indijanci su gurnuti u ropstvo i u narednih 25 godina ova populacija je skoro istrebljena. U to vreme doseljenici počinju da dovode robove iz Afrike i ovo ostrvo postaje pravi "melting pot“ naroda, što se i danas ogleda u kulturi i izgledu njegovih stanovnika.

 

Ko se reši da putuje iz Srbije najbolje bi bilo da ide preko turističke agencije. U tom slučaju može se desiti da ćete morati da se odreknete neke avanture koju biste sami organizovali, ali je jednostavnije i pristupačnije. Cene aranžmana beogradskih turoperatera kreću se oko 900 evra za dvadesetodnevni odmor i više zavisno od smeštaja i konkretne destinacije.   
 

 

Ol-inkluziv odmarališta često umesto klasičnog hotelskog smeštaja nude bungalove u kojima imate privatnost doma
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here