Donacije, Srbiji, BiH i Hrvatskoj

0
Članovi uprave Kluba Jugoslovena 1976 iz Vajsenburga
 

Oni su tako prikupili 2.700 evra koje su već uplatili na posebne račune u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Predsednik Kluba Jugoslovena Miroslav Lazić kaže da je akcija uspešno privedena kraju i da je njeno finale bila zajednička večera za više od 50 donatora i priložnika.

Paketići za decu

Ovih dana privode se kraju pripreme za podelu novogodišnjih poklon-paketića deci članova ovog kluba, ali i drugoj deci koja se 20. decembra popodne zadese u klupskim prostorijama.
Poklone će deliti Deda Mraz, a prošle godine je darovima iz njegove vreće obradovano 22 dece.

– Tokom leta i jeseni imali smo više akcija, kao što su tradicionalni fest u našem dvorištu, večere, roštilj, proslave i drugi povodi za druženja.

Na svim takvim prilikama sakupljali smo dobrovoljne novčane priloge koje su nam davali naši članovi, ali i oni koji su dolazili na neku od manifestacija, a među njima je bilo mnogo Nemaca. Tako prikupljana novčana sredstva podelili smo na tri jednaka dela i po 900 evra već smo uplatili na posebne račune za saniranje posledica poplava u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Kad smo to završili, pripremili smo večeru za sve koji su dali priloge, obavestili ih o uplati sredstava i zahvalili se svima na podršci i pomoći – kaže Miroslav Lazić.

Na toj zajedničkoj večeri uz prigodne poklone ispratili su u penziju Voju Negotina i Ljubinku Gajdurović koji su se posle 40 godina života i rada u Nemačkoj vratili u zavičaj. To je bio lep gest članova Kluba u kome su Gajdurovići decenije proveli radeći i pomažući.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here