Donatori ne posustaju!

0

Deo sponzora sa zahvalnicama
 

Predsednik SNZ-a dr Mihael Adžić se zahvalio svima koji su došli da pomognu nastradalima od poplava (među kojima su bili i konzul Srbije Lidija Ivanović i sekretar bosanske ambasade Predrag Đokić) – bilo finansijski, materijalno ili ličnim radom.

– Pitali smo se da li je piknik sa muzikom i veseljem adekvatan okvir za ovakvu humanitarnu akciju. Odlučili smo se da jeste, jer smo želeli da privučemo što više ljudi kako bismo sakupili što više pomoći – rekao je dr Adžić.
 

Veselo i radno u Berlinu
 

A oni koji su pomogli celu ideju imali su zaista veliko srce: Firma Meteor-bau Danijele i Senada Ramčilovića bila je generalni sponzor tombole sa nagradama u vrednosti od 2.000 evra.

– Moje srce je oduvek bilo folkloraško i vezana sam za ovo društvo. Suprug i ja smo pomogli zato što osećamo obavezu da pomognemo svim ljudima koje je zadesila tragična katastrofa, bez obzira na područje. Moji radnici su i sami nešto učestvovali, a dobila sam dosta donacija od trgovina – rekla je tek na naše insistiranje Danijela, koja nije želela da se time razmeće u javnosti.
 

Nastup folkloraša uvek izaziva interesovanje
 

Ostali sponzori u hrani i piću bili su restorani Makedonija, Opatija gril, Vukotića kutak, Zoran Đurović, Radislav Biševac, Toni Petrović, Dušan Kovačević, Đuro Plavšić, Sveto Cvišić, Boško Janković, Mira i Mladen Manojlović, Beba i Mihajlo Lajter. Familija Rađenović je donela med i novac od prodaje je takođe ušao u ukupnu prikupljenu sumu.
 

Takođe, tri orkestra – Gorana Nelkovskog, bend Pokret Gorana Markovića i Lungo te treis- pridružili su se svojim muzičkim angažmanom celoj akciji. Na kraju večeri je saopšteno da je prikupljeno tačno 7.363 evra, koji će biti prosleđeni organizacijama koje na licu mesta pomažu našim ljudima u regionima koji su pogođeni katastrofom. Organizatori u Srpsko-nemačkoj zajednici su bili više nego zadovoljni postignutim, tako da su reprizu najavili za 15. jun.

 

Iznenađenja

Zahvalnice vrednim ženama

Članice sekcije žena, koje su uvek nesebično pomagale svako dešavanje u Grencaleji, ovoga puta su bile pošteđene rada, a kao neočekivano priznanje dobile su zahvalnice i po flašu pića. Budimir Marković, koordinator Srpsko-nemačke zajednice, koji je pripremao iznenađenja za njih, na kraju je i sam bio zatečen – takođe zahvalnicom.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here