PKS

Od trenutka kada je Privredna komora Srbije uputila poziv članicama za podršku celokupnom društvu u borbi sa virusom COVID-19, u proteklim sedmicama, stotine kompanija iz cele zemlje, od najvećih do najmanjih, kroz široku mrežu PKS snažno su se angažovale da u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima, prikupe i pošalju značajnu pomoć gde je najpotrebnija. 

Lista društveno odgovornih privrednih društava i primera velike solidarnosti privrede u trenucima izazova za našu zemlju, iz dana u dan, sve je duža. Tome svedoče novi primeri kompanija koje svakodnevno upućuju pomoć bolnicama, ugroženima, ustanovama, ranjivim grupama. Mnoge od njih su donatorske isporuke postavile kao prioritetne u odnosu na svoje redovne isporuke.

Prema izjavi Vojina Đorđevića, predsednika kompanije „Vodavoda doo Mionica“, koja je preko Odeljenja za centralne nabavke Vlade Republike Srbije donirala 5.500.000 dinara, a istovremeno tokom trajanja epidemije, u kontinuitetu dostavlja i flaširanu vodu bolnicama i svuda gde je potrebna, ta aktivnost dolazi kao prirodan deo društvene odgovornosti kompanije: „Takve dostave će uvek imati prednost u odnosu na uobičajene komercijalne isporuke. Smatram da ne treba posebno isticati naše donacije jer je sve učinjeno iz jednostavne želje zaposlenih i uprave da se društvu pomogne kad je teško“, kaže Đorđević.

Kompanija „Grupa Mattoni 1873“ putem novog društva u vlasništvu „Knjaz Miloš“ obezbeđuje svakodnevno isporuke mineralne vode u svih osam specijalizovanih bolnica koje neguju pacijente obolele od virusa COVID-19. Stav kompanije „Knjaz Miloš“ je ponavljanje isporuka i u svim narednim nedeljama, dokle god to bude bilo potrebno.

Ovih dana aktuelan je i primer kompanije „Nectar“ koja je direktno sa svojih proizvodnih linija donirala preko 37.000 pakovanja sokova bogate nutritivne vrednosti, ledenih čajeva i Heba vode, za potrebe privremenih bolnica u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. „Potrudili smo se da logistički organizujemo isporuku proizvoda pred Uskrs kako bi svi naši proizvodi stigli do medicinskog osoblja i pacijenata za naš najveći praznik, sa željom da im damo podršku i ulepšamo dane“, kažu u kompaniji Nectar.

Do sada je u akcijama srpske privrede za pomoć zemlji u borbi sa virusom COVID-19 nabavljena i isporučena izuzetno velika količina respiratora, testova, paketa humanitarne pomoći za ugrožene socijalne grupe, lanč paketa policiji, prehrambenih proizvoda, medicinskih i dezinfekcionih sredstava i druge opreme, nameštaja, tehničkih sredstava, kao i novčanih iznosa za kupovinu neophodnog materijala za tešku i zahtevnu borbu protiv epidemije koju svi zajedno vodimo, a društvena odgovornost kompanija koje su pokazale snažnu solidarnost, ostaje za primer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here