Tanjug/AP
Luka Dončić

Tri ekipe su u noći između četvrtka i petka obezbedile prolaz u polufinale konferencija. Na Zapadu je Dalas dobio Jutu 98:96 i tako završio seriju 4-2, a istim rezultatom je i Finiks izbacio ekipu Nju Orleansa posle šest utakmica. Na Istoku je Filadelfija dobila Toronto na gostovanju pa je tamo takođe u seriji 4-2.

Dalas je imao priličnih problema protiv Jute u Solt Lejk Sitiju ali je uspeo da napravi brejk i da prođe dalje. Mevsi su gubili prvo poluvreme 12 razlike, da bi Luka Dončić i Džejlen Branson poveli svoju ekipu u trećoj četvrtini i vratili utakmicu u egal.

Tako je bilo sve do samog kraja kada je Branson ubacio trojku iz ćoška, za 97:94 na dva minuta do kraja. Tek je u poslednjem minutu Rudi Gober dvojkom smanjio na poen zaostatka, a zatim je Majk Konli pravio korake na pet sekundi do kraja. Branson je iza toga dao samo jedno bacanje pa su Džezeri ostali u životu no Bojan Bogdanović je promašio trojku za pobedu.

Branson i Dončić su imali po 24 poena u ovoj utakmici, a Slovenac je imao i devet skokova i osam asistencija. Boban Marjanović nije ulazio u igru. Donovan Mičel je duel završio sa 23 poena, dok je Bojan Bogdanović imao 19.

Sansi su dobili Pelikanse u gostima 115:109 u šestoj utakmici, a duel je obeležio Kris Pol. On je igrao perfektan meč sa 14 šuteva iz igre bez promašaja. To je inače rekord u jednoj plej-of utakmici da igrač toliko puta šutira bez greške.

Pol je meč završio sa 33 poena i osam asistencija, dok je Deandre Ejton imao 22 poena. Kod Nju Orleansa je Brendon Ingram bio najbolji sa 21 poenom. Pelikansi su inače vodili na svom parketu deset razlike na poluvremenu da bi Kris Pol poveo Sanse u preokret u drugom poluvremenu. U poslednja dva minuta je imao dve asistencije i četiri poena kojima je Finiks zatvorio meč i seriju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here