Dalas na svom terenu izgubio od Klipersa sa 110:107.

Na 15 sekundi do kraja, pri vođstvu gostiju sa 108:105, Tim Hardevej je propustio poslednju priliku da Dalasu ulije novu nadu. Bio je neometen u šutu za tri poena, ali je promašio.

U sledeće dve scene i Grin iz Klipers i Luka Dončić, Dalasov as, nisu iskoristili nijedno od dva slobodna bacanja. Posle drugog promašaja slovenačkog igrača loptu je dohvatio Kavai Lenard, najbolji igrač gostiju. Nad njim je načinjen prekršaj, a njemu ruka nije zadrhtala – 110:105. Iskoristivši oba penala, dosegao je do 36 poena (11-12 slobodna bacanja, 1-9 za tri), a Dončić se poravnao s njim poslednjim košem na meču u poslednjoj sekundi. Obojica su skokovima kompletirali dabl-dabl učinke.

Boban Marjanović je u Dalasovom timu igrao 16 minuta. Protiv bivšeg kluba je dao 12 poena (2-2 slobodna bacanja, 5-6 za dva), a imao je i sedam skokova, svih sedam u odbrani. Letonski krilni centar Kristaps Porzingis, koji se vratio na teren posle pauze od mesec dana zbog povrede, bio je na ivici dabl-dabla: deset poena (1-8 za tri) i devet skokova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here