Doneti pravila za klubove i žiri

0

Uručena zlatna plaketa sa Evropske smotre KUD-u Branko Radičević iz Lugana
 

Na Skupštini koju je vodio Ivan Ristović, izveštaje su podneli predsednik, sekretar, blagajnik i Nadzorni odbor. Predsednik Saveza Nenad Milenković govorio je o aktivnostima u proteklom periodu, a blagajnik da su dobro poslovali. Rečeno je da je Nadzorni odbor pregledao sve papire i konstatovao da je sve u redu. Usvojen je predlog da novi član uprave Saveza bude Dragan Tica.

 

Redosled nastupa

Na ovogodišnjoj Dečjoj smotri prvi će nastupiti Sloga-Cirih, drugi "Kikac" Bazel, treći Homolje Gosau, četvrti Zlatnik Vevej, peto Kolo Baden, šesti KUD Ras Lucern, sedmi "Sv. Sava" Alšteten, osmi "Nikola Tesla" Lucern, deveto Kolo Nojhauzen, deseti SKUD "Vuk Karadžić" Šenenverd, jedanaesti "Petar Kočić" Soloturn, dvanaesti Zavičaj Vintertur, 13. "Sv. Sava" Cug, 14. "Vuk Karadžić" Roršah i 15. Izvor St. Galen.

Tehničke probe počeće u 13 sati.

Rajko Tomić u ime domaćina Kola Nojhauzen objasnio je da je sve spremno za početak smotre.

Svako društvo imaće svog vodiča. Tomić je govorio o nekim tehničkim detaljima.

Izveštaji su jednoglasno usvojeni pa je potom održan prošireni sastanak uprave na kome se diskutovalo o usvajanju propozicija za Dečju smotru. Koplja su se lomila oko limita godišta dece za učešće na dečjoj folklorijadi. Jedni su zagovarali da limit bude 15 godina, drugi preko 15 godina, a zatim je bilo reči o minutaži koreografije, kontroli godišta dece igrača.

Nakon brojnih diskusija dogovoreno je da propozicije o Dečjoj smotri sva društva sa svojim upravama i igračima dobro sagledaju i da se pomenuti dokument usvoji na sledećem sastanku.

Nenad Milenković je istakao da se konačno moraju doneti pravila po kojima će se rukovoditi i društva i žiri, da je on svestan da je bilo i starijih igrača koji su igrali u pojedinim društvima na Dečjim smotrama, da je to nedopustivo, ali da on ne želi da bude kontrolor i kontroliše godište igrača. Apelovao je na sve predstavnike društva da dobro razmisle o svemu i da na sledećem sastanku usvoje propozicije za Dečju smotru, koje bi bile važeće od 2015. godine.

Domaćin Dečje smotre 2016. godine biće KUD "Petar Kočić" iz Soloturna.

Potvrđeno je da na ovogodišnjoj smotri učestvuje 15 društva u takmičarskom delu i šest revijalno.
 

Dragan se povukao

Dragan Radisavljević je rekao da je 35 godina u folkloru, ali da se potpuno povlači i oprostio se od Saveza rekavši da prestaje njegova aktivnost u njemu, ali i u društvu koje je dugo godina vodio.
SKK "Sveti Sava" Alšteten je nedavno obeležio 20 godina postojanja i tim povodom dodelio je Savezu plaketu za uspešnu saradnju.

 

"Branku" predata zlatna plaketa

Predsednik Saveza Nenad Milenković uručio je zlatnu plaketu koju je KUD "Branko Radičević" iz Lugana osvojio na Evropskoj smotri u Banjaluci kao jedini predstavnik Švajcarske.

Pošto su morali na put, i nisu sačekali dodelu u Banjaluci, Milenković im je osvojenu nagradu predao u Cugu na sastanku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here