EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ
Aleksandar Đorđević

Trener Virtusa Aleksandar Đorđević pričao je o raznim temama u intervjuu za klupski sajt.

Đorđević je imao turbulentnu sezonu u Virtusu – dobio je otkaz, pa se odmah vratio na klupu.

Iako su očekivanja bila velika, Virtus je ispao u polufinalu Evrokupa i tako ostao bez Evrolige.

O teškoj sezoni, prouzrokovanoj pandemijom koronavirusa, kao i o mnogim drugim stvarima, govorio je za klupski sajt u opširnom intervjuu – zanimljivo, prvi put od dolaska u italijanski klub.

– Ne bih da zvučim kritički, ali ovo je bila veoma teška sezona za sve nas. Osetio se nedostatak navijača i zaboravili smo kako to izgleda kada vas neko sa velikim entuzijazmom bodri. Kada su igrači dolazili, ja sam im objašnjavao koliko je dobro igrati u ovom gradu. Nedostaje mi puna hala, uvek su nas navijači gurali ka pobedama i kada nismo igrali dobro. Imali smo mnogo izostanaka, što zbog koronavirusa, što zbog povreda i to kada su nam bili najpotrebniji. Ni kalendar ni raspored nam nisu pomogli. Za igrače je ovo bila godina gde su samo viđali parket i svoj dom. Osećamo se kao da su nam prošle sezone oduzeli nešto. Sada postoji mnogo rizika. Poslednja utakmica finala igraće se 10 dana pred početak kvalifikacija za Olimpijske igre – rekao je Đorđević.

Dotakao se i povreda.

– Potrošili smo mnogo energije i živaca. Povredili su se Tesitori i Vims i zbog Tesitorija mi je mnogo žao, pošto je dobro igrao. Žao mi je i reprezentacije Italije, znam kako je to, pošto sam bio selektor reprezentacije Srbije. Sada sam na klupi italijanskog tima i cilj mi je da razvijam košarkaše.

U timu ima jednog NBA šampiona (Belineli) i jednog šampiona Evrolige (Teodosić)?

– Nije važno šta se desilo – ono što je bilo juče, za nas više ne postoji. Svi sada igraju dobro. Igračima sam posle Ljubljane rekao da možemo da pobedimo i Boston Seltikse. Nije važno šta su Teodosić i Belineli uradili pre, važno je šta rade za Virtus – objašnjava Saša.

Defanzivno je Virtus bio slab ove sezone. Šta misli o igrama Stefana Markovića?

– Defanziva je bila loša stvar za Virtus ove sezone. Uvek sam više pažnje tokom svog rada obraćao na odbranu. Dobar napad vam dobija utakmice, ali dobra odbrana donosi titule. Od svih sam više očekivao, pogotovo od Markovića, Pajole i Adamsa, na koje nisam mogao da se oslonim. Nisam razočaran, samo sam analitičan.

Generalni utisak?

– Poslednja šansa, ali gde? Došao sam ovde kad je klub bio deveti-deseti na tabeli, bez plej-ofa. U međuvremenu smo uzeli Kup, promenili smo filozofiju i doveli je u skladu sa onim što Doktor Zaneti želi da vidi. Ponosan sam na učinjeno, nije sada ni vreme, ni trenutak posle Uniksa pričati o nečem drugom, niti govoriti da je ovo nečija poslednja šansa. Stalno sam bio korektan prema svima, ali mediji nisu bili korektni prema meni. Niko nije gledao prema meni na pravi način, a uvek sam bio profesionalan. Niko ne priča sa kakvim ponosom sam stigao ovde – rekao je Đorđević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here