Foto: Tanjug/AP
Ašraf Hakimi

Fudbaler PSŽ-a Ašraf Hakimi prešao je ove sezone iz Intera u transferu vrednom 60 miliona evra,  tokom nedelje postigao je dva gola na gostovanju Mecu.

Hakimi se odlično prilagodio u novom timu, a zanimljivo, u jednoj od izjava objasnio je da u francuski tim nije došao samo zbog novca već i zbog kulturoloških razloga.

– Iako sam odrastao u Španiji, ja sam Marokanac. Kući razgovaramo na arapskom, muslimani smo, jedemo marokansku hranu. Kada sam sa 14 godina dobio poziv Maroka, nisam ni sekunde razmišljao. Kasnije je bilo kontakata sa Španijom, ali sam ja još ranije doneo odluku. Jedan od razloga zbog kojih sam došao u Pariz je taj što sam musliman, a ovde je velika arapska i muslimanska zajednica. Znam da ću se zbog toga osećati kao kod kuće – rekao je fudbaler PSŽ-a.

Dodaje da je imao još jednu ponudu, mada nije otrkio tačno od kog kluba i da je baš njegova veroispovest “prevagnula” u korist PSŽ-a.

– Imao sam dve ponude, ali intuicija mi je rekla da moram da odem u Pariz i da ću tu biti srećan. PSŽ je sjajan klub i cenim koliko su me ovde ljudi želeli. Imao sam i sreću što je moj dolazak propraćen velikim transferima i već sam siguran da nisam pogrešio. OSećam se dobro, imamo tim iz snova i srećan sam što sam njen deo – rekao je Hakimi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here