Novi košarkaš Crvene zvezde Džejms Gist izjavio je da se odlučio za crveno-beli dres zbog Evrolige i želje da osvaja trofeje.

Nekadašnji član Partizana istakao je da je bio veoma uzbuđen kada je stigao poziv iz Beograda i da je siguran kako je napravio najbolji izbor.

Glavni motiv dolaska u Crvenu zvezdu jeste što ona nastupa u Evroligi, ali i ne samo to. Crvena zvezda je tim koji je uvek konkurentan u borbi za trofeje. Želeo sam da sledeći korak u karijeri bude mesto gde mogu da uživam u košarci. Igrač sam koji se hrani energijom i zato mi je veoma bitno da igram u sredini gde sa tribina dobijate neverovatnu podršku kada god izađete na teren – rekao je Gist.

Amerikanac, koji je prethodnih godina u dresu Panatinaikosa pružao odlične partije, ističe da je pritisak rezultata neizbežan.

– Nije bitno gde igrate, uvek ćete imati pritisak da idete na pobedu jer niko ne želi da gubi. Mislim da će ova sezona biti veoma zanimljiva jer je nivo košarke u Evroligi dosegao neverovatne visine. Međutim, nisam impresioniran imenima igrača, budžetima ili atmosferom koju stvaraju mediji. Lično me oduševljava srpski mentalitet, Srbi su veoma ponosan narod i rođeni su borci. Tim je sačinjen upravo sa takvim mentalitetom i verujem ako svi budemo zdravi da možemo da uradimo neverovatne stvari ove sezone. Sa podrškom navijača znam da će ovo biti sezona za pamćenje – istakao je Gist.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime