“Došlo vreme da slavimo svoje pobede“

0

Srbija spremna da dočeka i lidere SAD i Velike Britanije: Ivica Dačić
 

"Došlo je krajnje vreme da slavimo naše pobede. Mi smo uglavnom slavili svoje poraze", istakao je Dačić na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare o aktivnostima Ministarstva spoljnih poslova.

 

On je dodao da je oformljena posebna grupa koja se bavi organizacijom Putinove posete, a sve koordinira Predsedništvo, na čelu sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, uz učešće premijera Aleksandra Vučića i njega kao ministra spoljnih poslova.

 

Na pitanje novinara da li je neko iz međunarodne zajednice izrazio negodovanje Srbiji zbog posete ruskog predsednika, Dačić je istakao da Beograd "nikoga nije pitao da li treba neko da dođe u posetu Srbiji".

 

"To je stvar Srbije. Možda na to neko ne gleda blagonaklono, ali to je unutrašnje pitanje Srbije", istakao je Dačić.

 

"Nemam ništa protiv da na godišnjicu oslobođenja Beograda dođe i američki predsednik (Barak) Obama, ali da li će da dođe?! Nemam ništa protiv ni da posle 30 godina dođe britanski premijer, ali da li će da dođe?! Nemam ništa protiv, ali za ljubav je potrebno najmanje dvoje", rekao je šef srpske diplomatije.

 

On je dodao da su istorijske činjenice da su oslobođenje Beograda predvodili partizani i sovjetska Crvena armija, i da istorija ne može da se menja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here