D. Timarac - Vesti
Privremeni rastanak: Miloš Vulović

U čast Miloša Vulovića, koreografa u Srpskom centru u Bonirigu, organizovano je zabavno veče upriličeno povodom Vulovićevog povratka u Srbiju posle nepuna tri meseca, koliko je boravio u klubu na poziv domaćina. “Vesti” su koreografa Vulovića, koji je dolaskom u Australiju “zaokružio” celu planetu baveći se folklorom, pitali o struci kojom se bavi, o svemu doživljenom u Australiji, kao i o lepotama Sidneja.

– Australija je bila jedini kontinent koji dosad nisam posetio, ali, eto, sada je i to iza mene. Nadam se skorom povratku, a onda, ko zna… Došao sam dve nedelje pre 33. festivala i uspeo da pripremim grupe za nastup. Zadovoljan sam kako su me primili članovi Uprave, ali i deca i njihovi roditelji. Uspeo sam da sa svih devet grupa postavim nove koreografije i ljudi su to prepoznali na festivalu, Zahvaljujući kolegi koji je ranije radio sa decom nije mi bilo teško uz neke nadogradnje da napravim uspeh. U ovome klubu se oduvek držalo do folklora i treba se nadati da će tako i da ostane. Pitali ste me i za Sidnej. To je metropola koja na čoveka ostavlja snažan utisak, a ima i ono što mnogim metropolama fali: kulturnu kuću koja se bavi internacionalnom i nacionalnom kulturom. Opera Haus je grandiozan objekat. Posetio sam je i voleo bih da prilikom nekog novog dolaska budem u mogućnosti da prezentujem srpsku kulturu na tom mestu. Žao mi je što, eto, neću moći da prisustvujem na svečanosti koja se priprema kod koledža Sveti Sava u kojem će uskoro srpska deca da uče o otadžbini. Deca s kojom sam radio proteklih nekoliko meseci igraće moje nove koreografije i bar to mi je zadovoljstvo – zaključio je u razgovoru za “Vesti” koreograf Miloš Vulović.

Veselo i opušteno: Delić atmosfere u Srpskom centru u Bonirigu

Bogat program

“Vesti” su posetile Srpski centar u petak, a u razgovoru sa članovima uprave kluba saznali smo da će se i u nastavku vikenda održavati zabavni život. U subotu će se gosti malo “vratiti” u osamdesete i devedesete godine i muzikom se podsetiti tih godina i zabavnih večeri na kojima su stečena mnoga prijateljstva, ali i večne ljubavi. Klub se pobrinuo i da gosti na velikom ekranu isprate košarkašku utakmicu Svetskog kupa između Srbije i Angole, pa je i to bio motiv mnogima da dođu.