Promo
Dragan Marković Palma i ministar za biznis, trgovinu i investicije Stefan Radu Oprea

Politička delegacija Jedinstvene Srbije na čelu sa njenim predsednikom Draganom Markovićem Palmom boravi u dvodnevnoj poseti  Rumuniji . Prvog dana posete delegacija je imala je niz značajnih sastanaka u glavnom gradu te zemlje, Bukureštu.

Markovića je najpre primio ministar za biznis, trgovinu i investicije Stefan Radu Oprea.po  Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je na tom sastanku istakao neophodnost jačanja ekonomske , ali i saradnje na svim drugim poljima Rumunije i Srbije.
“Hoćemo da pomognemo da  se poveća ekonomska saradnja Srbije i Rumunije.
Treba da uvećamo i turističku razmenu, iskoristimo geografski položaj Srbije i Rumunije i naše prijateljske odnose. Mi treba da vidimo šta je to što se uvozi u Rumuniju  iz drugih država i šta je to što Srbija uvozi i da onda vi date prioritet srpskim prozvodima, a mi rumunskim. Mogu da vam kažem da Srbija poslednje četiri godine ima suficit u budžetu. Doneli smo ekonomske mere koje su za gradjane bile bolne tri godine  ali su se isplatile” kazao je Marković.
“Želim da se zahvalim Rumuniji što nije priznala nezavisnost Kosova. Culi ste  da nam je privremena kosovska administracija uvela takse od 100% i da je to veliki problem. Za to očigledno imaju podršku od pojedinih zemalja. Posebno želim da istaknem da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar inostranih poslova Ivica Dačić veoma poštuju  vašu zemlju” rekao je Marković.
Ministar za biznis, trgovinu i investicije u vladi Rumunije  Stefan Radu Oprea se zahvalio Markoviću na poseti, složio se  njim kada je reč o razlikama u  razvoju zemalja članica EU i pohvalio njegov način razmišljanja po pitanju ekonomske saradnje. On je izrazio uverenje da će doći do napretka u bilateralnim odnosima dve zemlje.
U SPORT TREBA ULAGATI I NA TAJ NAČIN SKRENUTI MLADE SA LOŠEG PUTA
 Marković je imao sastanak i sa rumunskim ministrom za sport i omladinu Konstantinom Bogdanom Mateiom koji ga je upoznao sa rezultatima  i planovima rada tog ministarstva. Rumunski ministar je goste iz Srbije upoznao sa činjenicom da se u toj zemlji ne pravi razlika izmedju olimpijskihi i neolimpijskih sportova i da je jedan od prioritetnih zadataka njegovog ministarstva priprema sportista za Olimpijske igre u Tokiu.
Srpska delegacija koju predvodi Dragan Marković Palma sa ministrom za biznis, trgovinu i investicije Stefan Radu Opreom
Dragan Marković Palma je najpre ministra Mateia obavestio da su naše odbojkašice osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj, a onda rekao sledeće:
“Kada su u pitanju kolektivni sportovi Srbija je  jedna od najuspešnijih zemalja u svetu, podsetiću vas na uspehe koje imamo u vaterpolu, košarci, odbojci, rukometu, a i klubski fudbal nam  je u usponu. Sadašnji i bivši sportisti su najbolji ambasadori, a sport spaja ljude. U sport treba ulagati i na taj način skrenuti mlade ljude sa lošeg puta. Mladima treba stvarati uslove da se bave sportom, svaka škola mora da ima sportski teren, a države i gradovi iz godine u godinu treba da povečavaju budžet namenj sportistima. Srbija na osnovu broja osvojenih medalja je medju najboljima u Evropi, a teniser  Novak Djoković je najbolji na svetu” rekao je Marković.
SRBIJA JE ODLIČNO MESTO ZA INVESTIRANJE
Dragan Marković Palma sa ministrom za sport i omladinu Konstantinom Bogdanom Mateiom
Članovi delegacije Jednstvene Srbije koja boravi u Rumuniji posetili su  i velikog rumunskog biznismena, vlasnika fabrike vagona i tramvaja  ”Astra Vagoane” gospodina Valera Blidera gde su se upoznali sa njegovim prozvodnim kapacitetima i mogučnostima. Tom prilikom predsednik Marković je istakao da je Srbija odlično mesto za investiranje.
Drugog dana posete Dragana Markovića Palmu i delegaciju primiće premijerka Rumunije gospođa Viorika Dančila.
Delegaciju Jedinstve Srbije pored Dragana Markovića Palme čine i potpredsednici Jedinstvene Srbije Đorđe Kosanić i Nenad Filipović, portparol Jedinstvene Srbije Života Starčević kao i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i Milorad Matić vlasnik fabrike aviona Aero East iz Jagodine kao i ambasador Srbije u Rumuniji Branko Branković.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime