Nikola Terzić
Dragan Mićanović

U napuštenom kamenolomu u Ripnju uveliko traje snimanje filma i serije „Nečista krv”, prema delima Bore Stankovića.

Scenario je još sedamdesetih godina prošlog veka napisao Vojislav Nanović, a za režiju su zaduženi Milutin Petrović i Goran Stanković.

Mladoj makedonskoj glumici Sari Sandevoj poverena je uloga Sofke, a sada saznajemo da njenog oca efendi Mitu igra Dragan Mićanović, a majku Todoru – Milena Predić.

– Za mene, a verujem i za većinu glumaca, pravi je glumački praznik kada dobijete jedan ovakav izazov. Divna je stvar što su producenti prepoznali značaj dela Bore Stankovića i to da je odlično da ga prebacimo u filmsku formu – kaže Dragan Mićanović.

Milena Predić takođe je sa radošću dočekala ulogu Todore:

– U delu Bore Stankovića u velikoj meri započinje emancipacija ženskog duha, a to je ono što nam je blisko. Svima nam je drago da se obrađuju teme buđenja ženske slobode – kaže ona.

Reditelj Milutin Petrović kaže da je ovo snimanje njegova najlepša avantura u životu, a da mu je najveći izazov to da zainteresuje mladu publiku:

– Ono što ja očekujem kao reakciju je da puno mladih ljudi, kada vide naše slike i našu priču, kažu – Koji je to pisac Bora Stanković? Propustio sam u lektiri to da čitam… Mislim da će to biti novo otkrivanje.

Snimanje filma i serije bi po planu trebalo da bude završeno do decembra, a poznato je da će serija biti emitovana na Radio-televiziji Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here