Lična arhiva
Teška sudbina: Aleksandar i Ljiljana Čolić

Aleksandar Čolić iz sela Ljubesela kod Topole, oboleo od ubrzanog starenja mozga, godinama unazad ima svoje verne anđele čuvare. On živi sa majkom Ljiljanom Čolić, kojoj brigu o sinu olakšavaju donatori koji ih nikada ne zaboravljaju.

Dragan Mirković godinama unazad vodi računa da Aci nikada ne zafale lekova. Tako je ovih dana poslao dve kutije koenzima Lj 10 koji je Aleksandru neophodan. Da nije Dragana, kako Ljilja kaže, oni taj lek ne bi mogli da priušte jer je veoma skup.

– On nas uvek obiđe kad može, donese lekove, vidi kako smo, uplati nam neki novac kad god može. Zaista smo blagosloveni što o imamo takve ljude kojima je stalo do nas. Dragan nikada ne dozvoli da Aca ostane bez lekova. To mu ne mogu zaboraviti. Njemu, njegovoj supruzi i dečici, kao i celoj porodici Mirković, želim puno zdravlja i blagostanja – poručila je Ljiljana.

Aleksandar Čolić je do 24. godine živeo sasvim običnim i mirnim životom. Želeo je da radi, zasnuje porodicu, ali je sudbina odlučila drugačije. U decembru 1999. godine primetio je prve tegobe, pa je ustanovljeno ubrzano starenje mozga, zbog čega je sada u invalidskim kolicima i potrebna mu je dvadesetčetvoročasovna briga.