Dragocene vesti stižu im na kuću

0

Naši ljudi okupljeni u SKK "Nikola Tesla" u Cofingenu veoma su aktivni i složni. Svim članovima pravovremeno stižu sva obaveštenja o kulturnim, sportskim manifestacijama, novosti o opštinskim i kantonalnim zakonima, radu sekcija (karate, fudbalske i folklorne) i o slobodnim radnim mestima za one koji su u nezaposleni.

 

 

Upravni odbor SKK "Nikola Tesla"

Tako su nedavno, posle godišnjih odmora, prva pisma s obaveštenjima poslali svim članovima i javili im za zabavu koja će biti održana krajem novembra, a bile su tu i vesti o radu sekcija i dolasku nove učiteljice Jasmine Delić u Dopunsku školu u Oftringenu. Ono što je sigurno najviše obradovalo nezaposlene članove je obaveštenje da će firma ABB iz Lenzburga uskoro primiti 320 radnika, pa će mnogi pohitati da se prijave na listu čekanja.

 

 

– Mislimo, a praksa nam je to i potvrdila, da će dobru prođu kod članstva imati samo oni klubovi i društva koji budu brinuli o socijalnim problemima svojih članove pošto nezaposlenost (od oko 145.000 radnika) još uvek nije zaustavljena – uveren je predsednik Čedo Danilović.

 

Škola čeka đake

 

– Svi naši prvačići mogu da se upišu u našu dopunsku školu na maternjem jeziku svakog četvrtka od 17.00 do 19.00 sati u ovdašnjoj gradskoj školi, a nova učiteljica Jasmina Delić objasniće svim roditeljima sve što se tiče besplatne nastave – poručuje Danilović.

U "Tesli" su najbrojnije folklorna i karate sekcija, ali mesta ima još i novi kandidati mogu da se prijave svakog vikenda u klupskim prostorijama. Tom prilikom dobiće neophodna upustva, kažu dvojica bivših predsednika, Stojan Đorđević i Goran Kostić.

Momo Skopljak, trener fudbalske sekcije i bivši bokser, poziva sve zainteresovane momke koji vole loptu da im se pridruže svake nedelje na opštinskom igralištu od 10 do 12 sati, a posle se druženje nastavlja zajedničkim ručkom u klupskim prostorijama.
 

– Valja napomenuti da sindikat već 30 godina daje na korišćenje klupske prostorije, što je retkost u Švajcarskoj. Sa radom i dobrom saradnjom sa svim strukturama vlasti nikada nije bilo problema – rekoše Ranko Ubiparipović i Milan Marković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here