EPA/Alexander Forst
Aleksandar Dragović

Fudbaler Crvene Zvezde Aleksandar Dragović večeras će protiv Škotske imati svoj stoti nastup u dresu reprezentacije Austrije.

Time Dragoviću fali još samo tri utakmice da izjednači rekord Andreasa Hercoga, koji je odigrao 103 utakmice u dresu austrijske nacionalne selekcije.

Dragović je prvi put nastupao za Austriju 6. juna 2009. i to protiv zemlje svog porekla – Srbije. Tada ga je u nacionalnu selekciju uveo nekadašnji selektor Didi Konstantini.

I aktuelni selektor Franko Foda, koji posle ove utakmice više neće biti trener reprezentacije, računao je uvek na Dragovića kao stuba austrijske odbrane.

I protiv Škotske Dragović ima fiksno mesto u reprezentaciji, pošto je Foda rekao da se radi o igraču koji uvek daje sve od sebe.

– Treba da budemo ponosni na njega – rekao je Foda na konferenciji za novinare.

Čak 40 od svojih dosadašnjih 99 utakmica u dresu Austrije Dragović je odigrao pod trenerom Fodom.

Dragović ne želi da daje preveliki značaj svom “jubileju” u nacionalnoj selekciji.

– Uvek sam govorio da je svaka utakmica za mene nešto posebno. Sigurno bih želeo da imamo pun stadion i da budemo na Svetskom prvenstvu, ali nažalost to nije slučaj. Meni je ekipa uvek prioritet. Stoti nastup jeste lep broj, ali ne i vrhunac svega. Za mene je kvalifikovanje na Svetsko prvenstvo bilo važnije – rekao je Dragović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here