MN Press

Košarkaši Partizana ostvarili su i treću uzastopnu pobedu u Evroligi savladavši Panatinaikos na gostovanju u Atini, u okviru šestog kola takmičenja, rezultatom 91:89 (31:16, 23:25, 14:23, 23:25).

Partizan je posle tri startna poraza uspeo da veže tri trijumfa, a duel sa Panatinaikosom je bio posebno važan jer je značio prvu pobedu na gostovanju u ovoj sezoni Evrolige.

Posebno je značajan ovaj meč bio za Željka Obradovića koji se vratio u halu kojoj je doneo mnogo radosti, a posle petog poraza u sezoni Evrolige pod znakom pitanja je posao Dejana Radonjića u grčkom klubu.

Delovalo je da je Partizan pitanje pobednika rešio u prvom poluvremenu, domaći su se vratili u nastavku, stigli na korak od izjednačenja, ali su crno-beli imali prava rešenja u finišu duela i predvođeni kapitenom Kevinom Panterom uspeli su da stignu do pobede.

Spektakularnu partiju je odigrao Panter, postigao je 29 poena, od toga šest trojki, veliku podršku je imao u Matijasu Lesoru (15 poena i 10 skokova), Zek Ledej je dodao 13, Dante Egzum 12, a dvocifreni učinak imali su još Danilo Anđušić i Jam Madar sa po deset poena.

Crno-beli su odlično počeli utakmicu, pogađali su Madar, Panter, Lesor, a posle zakucavanja Ledeja trener Radonjić je morao da zatraži rani minut odmora jer su gosti poveli sa 11:2.
Delovalo je da domaći imaju odgovor, ali je gas dodao Panter, pogađao je sve što je mogao, sjajnu podršku je imao u Ledeju pa je Partizan na prvi mali odmor otišao sa prednošću od 31:16.

Ništa se nije promenilo u nastavku, Panter je nastavljao da poentira, Panatinaikos je najavljivao povratak, Grigonis je košem naterao Obradovića na tajm-aut, ali je Panter svojim 20. poenom, četvrtom trojkom vratio razliku.

Partizan je sa viškom od 13 poena otišao na poluvreme, sa čak 54 postignuta poena za 20 minuta igre, ali je sve umalo prokockano u nastavku.

Nekako nečujno centar Panatinaikosa Papajanis je uspevao da pobegne čuvarima i da ubaci čak tri trojke, domaći su stigli na svega poen zaostatka posle pogodaka Grigonisa i delovalo je da crno-bela kola idu nizbrdo.

Preokret je sprečio Anđušić trojkom, potom je pogađao i slobodna bacanja, a na sve se nadovezao i Lesor, sigurnim izvođenjem penala, što njemu nije svojstveno pa je Partizan vratio prednost na 65:57, ali je do kraja deonice razlika smanjena na četiri poena, 68:64.

Crno-beli nisu bili spremni na dramu na startu poslednjeg kvartala, domaći su pretili potpunim povratkom u meč, ali su na scenu stupili Egzum i Panter, prednost je otišla na deset poena (88:78), a navijači Panatinaikosa su potom izazvali prekid.

Gađali su klupu Partizana, pauza je trajala nekih sedam, osam minuta, meč je konačno nastavljen, domaći su krenuli svim silama, ali je Partizan uspeo da odbije poslednje atake rivala i zabeleži veoma vrednu pobedu u Evroligi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here