Drama u Australiji! Novaku Đokoviću odbijena viza!

11
Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, posle dobijanja medicinskog izuzeća za učešće na prvom grend slemu sezone, sleteo je u Australiju gde se pojavio novi problem jer je Vlada odlučila da ne izda vizu srpskom teniseru za boravak.

Naime, Đoković je imao vizu sa kojom ne može da uđe kao nevakcinisan sa medicinskim izuzećem. Sa granice su zvali vladu Viktorije da odobri ulazak Đokoviću i oni su to odbili.

Sada se čeka da Đoković podnese novi zahtev i to formalno reši, kako bi mogao da uđe u Australiju.

Posle objave da će Novak igrati, usledile su brojne reakcije tokom jušerašnjeg dana koje su se nastavile i danas. Tako je ministarka iz Australije, Džala Pulford, kaže da se to njih ne tiče, te da isti zakoni važe za sve. Pored toga, pojavio se i problem sa vizom.

Lokalni “Theage.com” prenosi dalokalne vlasti države Viktorija ne žele da mu izdaju vizu jer nije vakcinisan i nije podneo “odgovarahući zahtev”, ali Federalne vlasti traže da se poštuje stav o izuzeću.

Ðoković je sleteo nešto pre ponoći po lokalnom vremenu, oko 13.30 po srpskom, izvesno je da će mu biti dozvoljeno da uđe u zemlju, ali vlasti Viktorije “čekaju zvaničan zahtev Federalnih vlasti u pisanoj formi”.

 

 

11 COMMENTS

  1. Novace vrati se, ne zasluzuju oni koji su protiv tebe da se pored tenisa boris I protiv zakona u Australiji. Sto nas Narod kaze, ima dana za megdana.Pozz Zoran.

  2. Treba da bude spreman da će na sve turnire morati da ide vakcinisan. Prema tome, vakcina ili kraj karijere. Dozvoliti da se preko nekoga lome koplja sitnih birokrata, krajnje ponižavajuće i nezrelo. Očekujem neki “jak ” tvit Jelene ili Srđana Đokovića.

  3. Australija je prvna drzava, i pravila treba da su ista za sve! Bas bi mi bilo drago da ga vrate nazad, da jednom nauci da postuje red i zakon.

  4. Да ли ви што причате да су правила иста за све, уопште знате да су 2 независне комисије потврдиле изузеће, и да ниједна није знала идентитет тенисера за ког разматрају захтев за изузећем? Стварно вам је испран мозак!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here