Drama u Budimpešti, Srbija u finalu!

0

 Slavlje srpskih vaterpolista u Budimpešti

 

Srbija je do slavlja došla posle velikog preokreta u drugom poluvremenu, pa će braniti titulu u susretu sa domaćinom Mađarskom, koja je u prvom polufinalu pobedila Italiju sa 8:7 (3:1, 2:3, 1:1, 2:2).

 

 Put ka tronu

 

Četvrtfinale
Italija – Hrvatska 8:7
Grčka – Srbija 9:13

 

Polufinale
Mađarska – Italija 8:7
Crna Gora – Srbija 9:10

 

Utakmica za peto mesto (subota)
13.30 Hrvatska – Grčka

 

Utakmica za bronzu (nedelja)
18.30 Italija – Crna Gora

 

Finale (nedelja)
20.30 Mađarska – Srbija

Slobodno se može reći da je ovo bila neverovatna senzacija u režiji srpskih vaterpolista, koji su u dva navrata gubili sa četiri golova razlike (1:5 i 4:8), ali su se na neverovatan način vratili u igru i obezbedili plasman u veliko finale.

 

Počelo je loše, pa je Crna Gora već posle šest minuta imala četiri gola prednosti (1:5). Ipak, izabranici Dejana Savića su uspeli da u završnici prve deonice umanje zaostatak na dva gola.

 

Crna Gora je dobrom igrom, kako u odbrani tako i u napadu, ponovo stekla prednost od četiri gola početkom druge deonice. Srbija je do kraja tog perioda igre uspela da smanji zaostatak i razliku dovede na 4:7.

 

Početak treće četvrtine je ponovo pripao Crnoj Gori, koja je povela sa 8:4, ali je Srbija od tog trenutka igrala u potpunosti dominantno. Poslednju deonicu je dobila sa 3:0, odlično je funkcionisala odbrana, kao i napad. Selektor Dejan Savić je u četvrtoj četvrtini zamenio golmana Gojka Pijetlovića, umesto koga je ušao Branislav Mitrović koji nije primio gol.

 

U reprezentaciji Srbije se istakao Stefan Mitrović sa tri gola, dok su po dva dali Miloš Ćuk i Filip Filipović. Kod Crnogoraca je najefikasniji bio Nikola Janović sa tri gola, dok su Draško i Darko Brguljan dali po dva gola.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here