Privatna arhiva
Petar Petković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković održaće vanrednu konferenciju za medije, povodom najnovijih dešavanja na Kosovu.

– Sve ovo je maslo Aljbina Kurtija, koji se na ovaj način sveti srpskom narodu, koji na ovaj način želi da osvoji sever, mi smo uspeli da sprečimo krizu većih razmera. neka se svi zapitaju šta će biti sledeći potez Aljbina Kurtija, čoveka koji hoće da konfiskuje lekove i koji puca na goloruki srpski narod – rekao je Petković na konferenciji.

– Šta će preduzeti NATO I KFOR preduzeti povodom ovoga, psolednjuih mesec dana svedočimo napadima na naš narod – rekao je Petković i dodao da će predsednik Vučić danas u 15 časova razgovarati sa srpskim narodom u Raškoj.

– Na Kosovu se vrši verbilani delikt, ide se na goloruk narod sa dugim cevima, pod izgovorom nekakvog krijumčarenja, idu na pokušaj ubijanja našeg naroda. Ranjavanjem Srećka Sofronijevića pala je prva kap krvi, upozoravali smo da to ne sme da se desi – rekao je Petković.

– Pozivamo KFOR da reaguje, ovo je pravi trenutak da čujemo odgovor međunarodne zajednice – rekao je Petković na vanrednoj konferenciji u Vladi Srbije.

Podsetimo, ranije danas, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio se u Rašku na hitan sastanak sa predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da je jutrošnja akcija Kosovske policije još jedna provokacija kosovskog premijera Aljbina Kurtija pred lokalne izbore i dodao da je o tome obavestio specijalnog izvestioca Evropske unije za dijalog Miroslava Lajčaka, prenosi Tanjug.

Kosovska policija je upala i pretresala gradske apoteke, poslovni, stambeni prostor, skladišta robe u Severnoj Mitrovici i proveravala carinsku dokumentaciju.

Petković je za TV Hepi rekao da je takvo ponašanje Prištine prevršilo svaku meru i dodao da Kurti svakim svojim potezom pokušava da produbi krizu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here