youtube.com/N1
Milovan Drecun

Imenovanjem glavnog maršala ratnog vazduhoplovstva Velike Britanije Stjuarta Piča za specijalnog izaslanika te zemlje za Zapadni Balkan, Velika Britanija želi da utiče na unutrašnje procese u Srbiji kako bi oslabila našu poziciju i na međunarodnom planu i u pregovorima sa Prištinom.

To je ocenio predsednik skupštinskog odobra za KiM Milovan Drecun, navodeći da je Pič “stručnjak za hirbridne aktivnosti”.

– Mislim da će on biti koordinator i kreator mnogih hibridnih aktivnosti koje će se izvoditi na štetu interesa Srbije i srpskog naroda i Republike Srpske – rekao je Drecun.

Naveo je da Velika Britanija želi da se snažnije pozicionira na Balkanu i dodao da imenovanje Piča, između ostalog, pokazuje da im cilj nije stabilizacija prilika.

Drecun je rekao da Priština jednostranim potezima izaziva tenzije i onemogućava nastavak i napredak dijaloga sa Beogradom.

Kako je dodao, tenzije se stvaraju zato što Priština neće da razgovara i probleme rešava pregovorima već želi da ih rešava jednostranim nasilnim akcijama i čak prevarama.

– Dijalog može da se nastavi, to nije sporno, ali da li nam je potrebno da se i treći put na sastanku na vrhu, ako bi do toga došlo, ne postigne nikakav dogovor – upitao je Drecun.

S tim u vezi, dodao je da Priština odbija i na tehničkom nivou, kada se sastaju dve delegacije, da uopšte bilo šta uradi što bi omogućilo da se na sastanku na vrhu postigne dogovor barem oko pitanja nestalih osoba.

– Ako Britanci zaista hoće da reše pitanje sudbine nestalih, zašto su svih ovih godina skrivali u svojoj zoni odgovornosti, kada su bila prekopavanja i prebacivanja tela u nekim masovnim grobnicma? Što nisu pomogli da se reši pitanje nestalih u njihovoj svojoj zoni odgovornosti? – upitao je Drecun.

Kako je dodao, sve to su skrivali da bi se sakrili zločini terorističke OVK, a sada licemerno govore da je njihov cilj da se, između ostalog, reši i pitanje nestalih osoba.

– Ali, to je britanska politika. Ne možete od njih očekivati doslednost, iskrenost, objektivnost, posvećenost miru. Sve što rade, rade da bi destabilizovali Srbiju i naš narod – zaključio je Drecun.

2 COMMENTS

  1. Posto se zna da se od njega nista dobro ne moze ocekivati, coveka treba proglasiti personom non grata i tako ga malo omesti u zlocudnim akcijama. Neka gaji hibride kod svoje kuce

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here