DRI: Neslućeno rasipanje rukovodilaca

0

Samo ti vozi, platiće država, odnosno poreski obveznici (Foto: Ilustracija)
 

"Zato su u našem izveštaju dati podaci o odstupanju od kilometraže za iste relacije, ko je koristio vozila tokom vikenda i praznika, i ko je i kada prelazio više od 605 kilometara dnevno", rekao je Sretenović za dnevni list "Politika" od petka.

 

Objašnjavajući detalje nedavno okončane revizije svrsishodnosti korišćenja službenih automobila u 2012. godini, on je kazao da je na Vladi Srbije da što pre utvrdi procedure o jedinstvenoj evidenciji, a potom i o korišćenju voznog parka.

 

Upitan zašto DRI nije objavila imena ljudi koji su se "posebno istakli" u korišćenju službenih vozila u nezakonite svrhe, Sretenović je odgovorio da je krivična prijava zbog toga podneta Prvom osnovnom sudu u Beogradu, i da imena nisu objavljivana "u cilju sprovođenja istrage i neometanja tužioca".

 

Ministri vozali "audije" za sve pare

 

"Kada se steknu uslovi, objavićemo sve detalje. Javnost ima pravo da zna ko i kako upravlja resursom koji plaća kroz poreze", dodao je on.

 

On je istakao da bi "mnogi bili kažnjeni" kada bi revizor imao ovlašćenja poput srodnih institucija Italije, Španije i Portugalije gde ne rade samo tužioci i sudije, već i policijci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here