EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Dritan Abazović

Poslanik Demokratske Crne Gore, koja odbija da o formiranju nove vlade razgovara sa GP URA Dritana Abazović, Momo Koprivica, poručio je da je skandalozno za crnogorsku javnost to što su predstavnici tog pokreta i formalno razgovarali sa Demokratskom partijom socijalista Mila Ðukanovića.

Koprivica je rekao da su ti razgovori bili tajni, odnosno da je saopštenje o razgovorima objavljeno tek nakon što je prema svojim saznanjima tu informaciju objavio jedan crnogorski portal.

– Verovatno je to jedan od poslednjih u nizu, a nikako prvi sastanak. Da stvar bude gora i apsurdnija, govori sastanak da se taj međupartijski razgovor DPS-a i Ure vodio u državnoj instituciji, po njihovom priznanju – rekao je Koprivica.

On je kazao da je reč o partijskom dijalogu koji je vođen u državnoj instituciji – Predsedništvu Crne Gore, sedištu Ðukanovića.

Razgovoru su, podsećaju prisustvovali Ðukanović, Abazović, Ivan Vuković i polanik DPS-a Danijel Živković, a sa strane URA funkcioner Mikić.

– Šta preostaje nakon toga? Da dovrše zloupotrebu i državnih resursa i interesa tako što će zaključiti koalacioni sporazum u Vili Gorica – rekao je Koprivica.

Istakao je da je sve na šta su oni upozoravali duže vreme dobilo potvrdu, odnosno da je sve dogovoreno, pa i, kako je rekao, “plan revare”.

Naveo je, međutim, da taj plan i taj dogovor nailazi na probleme u realizaciji zbog političkog delovanja Demokrata i delovanja još nekih parlementarnih partija kojima se taj plan razobličava.

– Ali i zbog sve masovnijih narodnih protesta protiv izdaje izborne volje građane, protiv političke prevare i protiv političke korupcije – rekao je Koprivica.

On tvrdi da je još pre mesec dana dogovoreno da URA dobije pet mesta u novoj vladi i funkciju premijera, dok je SNP dobio sedam mesta, od čega tri u vladi, a četiri pozicije bi, prema njegovim rečima, pripale onim subjektima koji pokušavaju da zbune i umire javnost kako bi olakšali predaju vlasti DPS-u.

A sve je, kaže, počelo da je Abazoviću posle parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. ponuđen 21 milion evra da ne uđe u koaliciju sa listom Za bolju budućnost Crne Gore i Mir je naša nacija.

On je pitao da li je Abazović dobio podršku DPS-a za manjinsku vladu bez garancija, te na šta DPS zauzvrat računa.

– DPS ne daje blanko podršku, bez usluge. DPS dobija sve i najviše. Od DPS-a će zavisiti vlada, zakoni, temeljni ugovor, javne politike… Manjinska vlada s DPS-om je avantura koja uvodi nestabilnost. To je aranžman bez cilja i ideje. Vidite kamufliranje Socijalističke narodne partije (SNP) koja kaže da neće biti za vladu koja neće potpisati temljeni ugovor, dok Socijaldemokrate (SD) i Socijaldemokratska partija (SDP) govore suprotno. Ovako se DPS i Đukanović vraćaju u sedlo i pozicije odlučivanja – ocenjuje on.

Najavio da će protesti Demokrata biti nastavljeni.

2 COMMENTS

  1. Треба му вратити “дугове”! Оно што је радио другима, сада треба да трпи од осталих… Не давати му подршку, па нека преживљава на трулим компромисима. Згадиће се свима! Ако неко жели да влада по македонском сценарију, не треба да има разумевање! Нека Сорош изгуби своје моћно оруже!

  2. Pametan ovaj Dritan zna dobro igrati sa figurama dobar šahista njega za precednika Crne Gore treba postaviti brzo če on i mornaricu sklopiti sa podmornicama vjerujte.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here