Youtube/Screenshot
Dritan Abazović i Milo Đukanović

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je danas da je za predsednika Crne Gore Mila Đukanovića pitanje “šta je gradio na divlje” i istakao da on ima rok od 20 dana da poruši nelegalno podignute objekte i tako pomogne građevinskoj inspekciji.

Abazović je to kazao odgovarajući na pitanja novinara nakon potpisivanja Memoranduma za valorizaciju Aero parka Berane.

– Preduzeli smo veliku akciju rušenja nelegalnih objekata širom Crne Gore. Juče su rušeni objekti u Utjehi. Biće takvih intervencija i u drugim delovima države. Rušili smo baze za nelegalnu eksploataciju šljunka. Mene ljudi imenom i prezimenom ne interesuju. Da li je vlasnik objekta Milo Đukanović, Dritan Abazović ili ne znam ko – rekao je Abazović.

Inspekcija, kaže, mora da postupa u skladu sa zakonom.

– Šta je čekala do sad, nije pitanje za mene. Sve što sam našao, pokušao sam u najbržem roku da rešim. Računajući i korumpirane ljude unutar javne administracije. Da je donela Rešenje pre izbora predsedničkih, rekli bi namerno zbog predsedničkih izbora. Sad pre parlamentarnih. Mi smo svaka dva meseca u izborima – kazao je premijer.

Primetio je da ništa ne bi moglo da se radi ako bi se vodilo tom logikom.

– Pitanje nije za vladu, niti za Ministarstvo ekologije i prostornog planiranja. Pitanje je za Đukanovića šta je gradio na divlje – rekao je Abazović.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara zašto se do sada čekalo na Rešenje Urbanističko-građevinske inspekcije da Đukanović sruši svoje nelegalne objekte u Kočanima kod Nikšića, kao i da li to ima veze sa predstojećim izborima (parlamentarni izbori 11. juna), te da li će se tako postupiti i u slučaju bivšeg predsednika Opštine Budva Marka Carevića.

Urbanističko-građevinska inspekcija Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma na čijem čelu se nalazi ministarka Ana Novaković Đurović, donela je juče Rešenje kojim se naređuje odlazećem predsedniku Milu Đukanoviću da poruši dva nelegalno izgrađena objekta u KO Kočani u Nikšiću.

“Đukanoviću se naređuje da poruši nelegalno izgrađene objekte u Kočanima, u suprotnom će to učiniti država”, navodi se u rešenju u kojem je naznačen rok za izvršenje naredbe u trajanju 20 dana od dana prijema Rešenja.

Ako Đukanović ne sruši objekte u predviđenom roku to će učinjeti država o njegovom trošku.

Abazović je novinarima u Beranama kazao da Đukanović ima 20 dana da nelegalne objekte ukloni i na taj način pomogne građevinskoj inspekciji.

– Da ne izlazimo na teren i rušimo. Ima mogućnost da sam to ukloni kao neko ko je sad odgovoran građanin – rekao je Abazović, prenele su podgoričke Vijesti.

3 COMMENTS

  1. Одузмите то
    И дајте сиротињи да ту станује
    Не рушите
    Само одузмите

    👍🏻

  2. Naravno da treba oduzeti i naplatiti kaznu u visini koliko kosta objekt,sve se moze u stanove pretvoriti.U Beogradu i Srbiji je otprilike pola gradjevinskih objekata.preseliti Abazovica u Beograd

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here