Youtube
Dritan Abazović

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da je jučerašnjim hapšenjem članova jednog kriminalnog klana zadat „najjači udarac“ mafiji u proteklih nekoliko godina.

Abazović je na vanrednoj pres konferenciji Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Uprave policije ponovio da u Crnoj Gori nema nedodirljivih, kao i da hapšenje članova kavačkog kriminalnog klana ima međunarodni značaj.

Nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) Slobodanu Kašćelanu, kojeg je policija označila kao jednog od vođa kavačkog klana, određeno je zadržavanje do 72 sata.

On i još nekoliko osoba juče su uhapšeni u Kotoru.

Abazović je saopštio da su dobili pohvale međunarodnih partnera.

Crna Gora, kako je istakao, više neće biti sigurna luka za organizovani kriminal, te da će kriminalcima biti „usko u Crnoj Gori“.

– Crnogorska policija je pokazala da sama može da rešava probleme – istakao je Abazović navodeći da smo pokazali da možemo da se bavimo mnogo ozbiljnim stvarima.
Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović poručio je da su krenuli odlučno u borbu protiv organizovanog kriminala.

Pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević kaže da će prioritet Uprave policije biti borba protiv kriminala i korupcije.

Navedena kriminalna grupa bila je, kaže, fokus Uprave policije dugi niz godina. Posebno je istakao ulogu Europola i kvalitetan rad Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koji je rezultirao podnošenjem krivičnih prijava protiv 14 osoba.

Poručio je da nastaviti aktivnosti, kako preventivne, tako i represivne i prema drugim kriminalnim grupama. On je saopštio da je do sada u obračunu kriminalnih grupa bilo oko 50 žrtava.
Veoma je otežano, kaže on, praćenje kriminalaca visokog ranga. Na presu je saopšteno i da je raspisana poternica za Radojem Zvicerom, prenosi RTCG.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here