Foto: Tanjug/AP
Dijego Armando Maradona

Argentinske novine Ole su došle do podataka iz obdukcije tela Dijega Armanda Maradone. Ona je pokazala da Dijego nije uzimao drogu i alkohol u danima pre kobnog 25. novembra, kao i da je po svemu sudeći proživljavao višesatnu agoniju.

Analize su pokazale da, osim što Maradona nije uzimao drogu i alkohol u danima pre smrti, je Dijego imao cirozu jetre, sedam plućnih alveola mu je bilo oštećeno, a takođe su i njegovi bubrezi bili u lošem stanju.

Smrt je usledila usled akutne plućne edeme uz koju se desio i srčani zastoj. On je imao i miokardiopatiju pa je zato Dijegovo srce bilo duplo veće u odnosu na regularnu težinu srca.

Ole piše da je Maradona umirao u agoniji koja je trajala između šest i osam časova. Takođe Maradona je uzimao i psihoaktivne lekove zbog odvikavanja od narkotika i antidepresive zbog psihičkih problema, navodi se da su neki od njih izazvali aritmiju i kasnije smrt. Inače Dijegu nisu bili prepisani lekovi za bolesti srca zbog čega je navodno među osumnjičenima njegov hirurg Leopoldo Luke. On je Maradonu operisao nekoliko nedelja pre smrti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here