Droga mi je uništila karijeru

0

Droga mu uništila karijeru: Džimi Vajt

 

Vajt čiji je nadimak "vihor", u autobiografiji "Drugi vetar" naveo je koliko mu je problema stvorila narkomanija, a posebno kokain.

 

"Mislim da me je droga koštala 10 titula svetskog šampiona", napisao je Vajt.

 

Vajt je šest puta igrao u finalu Svetskog prvenstva i nikada nije trijumfovao, a smatra se najboljim igračem snukera koji nikada nije bio svetski prvak.

 

On je naveo da je počeo da puši krek posle poraza od Stiva Dejvisa u finalu Svetskog prvenstva 1984. godine i da je to trajalo tri meseca. U tom periodu je na drogu potrošio 32.000 funti.

 

Vajt je otkrio da je zajedno sa Kanađaninom Krikom Stivensom, za vreme turnira u irskom Kilderu, umalo zapalio hotelsku sobu kada je pripremao krek.

 

"Ležali smo tamo ‘staklenih’ očiju, kašike, delovi lima i parčići kokaina rasuti po sobi.. Nije nas bilo briga nizašta drugo", rekao je 52-godišnji Vajt.

 

"Nismo trenirali, a naše porodice nisu znale gde smo. Radili smo najbolje što možemo da se ubijemo. To vam krek čini. To je nama krek uradio. Toliko je bilo loše, flertovali smo sa smrću", dodao je Vajt.

 

Vajt je istakao da je samostalno odlučio da puši krek i nije hteo nikoga da okrvi za to, a prestao je kada je video koliko je ta droga uticala na Kirka Stivensa.

 

"Ja sam jedini krivac. Mislim da je pušenje kreka bio sledeći korak, posle ušmrkavanja. Iskušenje je bilo prejako i pre nego što sam postao svestan – navukao sam se", rekao je Vajt.

 

Vajt je profesionalac od 1980. godine. Tokom karijere osvojio je 10 titula koje se boduju za svetsku rang listu i 19 nerangirajućih titula. Trenutno zauzima 63. mesto na rang listi, a najbolji plasman bio mu je drugo mesto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here