Drogirana izbola nedužnu decu?

0

Beta/AP/G. M.
Policija vrši uviđaj na mestu gde su pronađeni ubijeni mališani
 

Optužnica joj je pročitana u nedelju pre podne, kada je u bolničkoj sobi gde se nalazi pod policijskom stražom posetio sudija. Ona je trebalo juče da bude i formalno izvedena pred Prekršajni sud u Kernsu.

Iako policija nije želela da u javnosti iznosi imena stradalih, pravdajući to kulturnim razlozima, mediji su tu informaciju ipak objavili. U stravičnom zločinu ubijeni su Petronela (2), Rodni (5), Danijel (6), Azarija (8), Rajden (9), Čatni (11), Anđi (12) i Malili (14).

Donacije

Gevin King, član Parlamenta iz Kernsa, pozvao je zajednicu da uplati novčane donacije za pomoć porodici, pozivom na broj 1800 543 354.
– Uplate će primati Uniting Care Communitdž, koja sarađuje sa pogođenom porodicom i pomaže im u teškom trenucima – poručio je King.
U prikupljanje pomoći uključila se i versko-humanitarna organizacija Armija spasa.

Policija je najavila da će se pred sudom usprotiviti svakom zahtevu da se osumnjičena žena brani sa slobode. U nedelju je završena obdukcija, ali javnost još neće biti upoznata s detaljima nalaza patologa.

– Svako ima pravo na pošteno suđenje, naš posao je da sakupimo dokaze i dostavimo ih sudu. Naš zadatak nije da spekulišemo o bilo čemu. Ne želim da išta bude pogrešno urađeno, što bi moglo da ugrozi slučaj pred sudom – rekao je detektiv Bruno Esniker.

Iako predstavnik policije Kvinslenda nije želeo da potvrdi, mediji su objavili da je u trenutku stravičnog zločina, optužena bila pod dejstvom droge ajs, kao i da se znalo da koristi narkotike. Veruje se da je Mersani izbola decu tokom nastalih psihoza od uzimanja narkotika.

Ispred kuće u Mari ulici u Manuri nastavili su da dolaze članovi porodice nedužnih žrtava. U Kerns su počeli da pristižu i članovi familije koja živi na krajnjem severu Kvinslenda, kako bi zajedno prisustvovali tradicionalnom opelu za ubijene mališane, a nakon toga i sahrani.

Velika grupa ljudi, u kojoj su mnogi plakali, dolazila je u Manuru kako bi ispred kuće polagali cveće i poruke za žrtve bezumnog zločina. U subotu po podne na mesto tragedije došlo je i pet očeva ubijene dece.

Naselje Manura u kojoj živi mali broj ljudi, od petka je najtužnije mesto u Australiji. U naselju se održavaju crkvene službe i javne molitve, kako bi se ljudima pogođenim nesrećom pomoglo da je lakše prebrode.

 

 

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here