EPA/Olivier Hoslet
Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da preliminarna istraga pokazuje da je dron, koji se srušio u Zagrebu, bio naoružan i istakao da je sistem NATO-a pratio tu letilicu.

– Preliminarna istraga upućuje na to da je to bila naoružana letilica i da se srušila zbog nestanka goriva – rekao je Stoltenberg.

On je dodao da će uskoro biti više potvrđenih cinjenica.

– Važno je znati da saveznici dele informacije i da je NATO-ov sistem ovaj dron pratio i onda se srušio – rekao je Stoltenberg.

Kako je naveo, to pokazuje potrebu za dodatnom integracijom i deljenjem informacija.

– Moramo uložiti u radarsku kontrolu i protivvazdušne sisteme. To i činimo, rasporedili smo Patriote na istočnim granicama – rekao je Stoltenberg.

Naveo je i da je razgovarao sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem u nedelju i naglasio da sarađuju kako bi utvrdili sve činjenice, prenosi hrvatski Index.

6 COMMENTS

  1. Neluprtaj da ste pratili letilicu vi bi je oborili nego ste podbacili.Kao drugo sad imate dobar izgovor da okrivite Rusiju a kao trece te dronove imaju i Ukrainci mozda je i njima zalutao.

  2. Kakva lazovcina, vi nemate ni srama ni stida, taj dron kao sto kazes bio naoruzan, i vi natovci dozvolili da on padne u centar zagreba bez vaseg pokusaja da ga oborite, aj ne s*ri.

  3. Lupetaju kao i uvijek
    Pratili dron Hahaha
    Pa ga dopratili naoružanog u centar Zagreba !!!!
    Nemojte ih više braniti !!
    Hahaha

  4. Ako su pratili, zasto je nisu oborili?
    Sta, cekali su da vide gde ce da udari?
    Prica ima samo 2 realna zakljucka: 1. Nisu je videli i 2. Nisu znali cija je i nisu smeli da je obore.

  5. Летилицу нисте пратили.Власништво је музеја.А , вјеројатно сте чули да свака таква летилица има систем самоуништења.Ово је лаж са којом ионако контролишете свијет.А ти,ти си обичан лажов.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here