EPA-EFE/ANTONIO BAT
Mesto gde je pao dron u Zagrebu

Nakon opsežne operacije, letelica koja se u četvrtak srušila i izazvala eksploziju u Zagrebu, izvučena je iz kratera.

Vozilo Hitne pomoći, brojni policajci i pripadnici Vojne policije su na terenu. Načelnik Vojne policije Oružanih snaga Republike Hrvatske izjavio je ranije da fragmenti letelice upućuju na mogućnost da je nosila eksplozivnu napravu.

Izvlačenje bespilotne letelice iz dubokog kratera nastavljeno je u Zagrebu. Izvučena je oko 10 sati.

Široko područje oko mesta gde je pala letelica ograđeno je policijskom trakom. Evakuisan je, i ovog jutra, paviljon studentskog doma koji je najbliži mestu pada letelice.

Na mestu događaja je vozilo Hitne pomoći, kao i brojni policajci i pripadnici Vojne policije.

Iz olupine letelice juče je izvučena “crna kutija” koja je delimično oštećena, saopštio je načelnik Vojne policije Oružanih snaga Republike Hrvatske Vlado Kovačević, koji kaže da fragmenti letelice upućuju na mogućnost da je nosila eksplozivnu napravu.

Banožić: Uz letelicu su pronađeni delove avio-bombe

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić izjavio je danas da su u ostacima letelice koja se u četvrtak srušila na području Zagreba pronađeni ostaci avio bombe koja se koristila na letelicama sovjetske proizvodnje.

– Pronađeni su tragovi eksploziva i tragovi da ovo nije bila izviđačka letelica. Našli smo delove avio-bombe. Zaključili smo da je takođe sovjetske proizvodnje. Nakon analize ćemo moći reći koja je svrha. Bomba se koristila na avionima – rekao je Banožić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here