Odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je drugu uzastopnu pobedu u Ligi nacija, jer je u Otavi u poslednjem, 3. kolu drugog vikenda nadmetanja, savladala Kanadu sa 3:2 (25:17, 24:26, 25:21, 26:28, 15:12) posle 140 minuta igre.

 

Treći put je Srbija u Otavi odigrala maksimalnih pet setova, a posle poraza od Nemaca i pobede nad Australijom, ostvarena je nova pobeda i to dok su izabranici Nikole Grbića bili nošeni fantastičnom podrškom sa tribina osvojili čak 12 poena posle sjajnih servisa (naspram 10 suparničkih poena).

Dominirala je Srbija u prvom setu, ali potom dozvolila Kanađanima da izjednače na 1:1. Ono što su propustili u drugom, srpski odbojkaši su nadoknadili u trećem setu, ali su u četvrtom prokockali tri meč lopte. Na red je došla peta deonica u kojoj su “orlovi” vodili sa 4:1, 8:4, izdržali nalete rivala koji je prilazio na 9:7 i 12:11, a onda iskoristili drugu set loptu, petu “meč priliku” i došli do trijumfa.

Treći vikend je na programu od 14. do 16. juna, a Srbija će tada igrati u 9. grupi, u Gondomaru u Portugaliji, sa domaćinom, Brazilom i Kinom. Naši odbojkaši će u utorak rano ujutro po srednjeevropskom vremenu vremenu iz Otave krenuti za Porto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here