Drugi najinteligentniji čovek sveta – nezaposlen

0

Rik Rosner – primer da visoka inteligencija ne znači mnogo u životu

 

Rik je opsednut svojim zdravstvenim stanjem do te mere da uzima 50 tableta dnevno, između ostalog i zato "da ne bi zaglupeo". 

 

Rosner je radio kao scenarista, striper i izbacivač, a trenutno piše knjigu pod nazivom "Tupavi genijalac". Slobodno vreme, osim u pisanju, teretani i gutanju tableta, provodi i u razvijanju raznih teorija.

 

"Svaki dan pijem kafu i aspirin, a između ostalog i eksperimentalnu pilulu koja navodno s mozga uklanja naslage proteina koji uzrokuju Alchajmerovu bolest. Jednostavno želim da što duže ostanem živ i zdrav", navodi Rosner.

 

Iako sam priznaje da mu verovatno sve te tablete koje pije neće biti od koristi, smatra da, ako mu i trećina njih pomaže, onda njegove muke imaju smisla. Zato svaki dan uzima, između ostalog, omega-3 suplemente, aspirin, metformin, metoprolol, koktel multivitamina… Tablete su različitog dejstva: za redukovanje masnih naslaga, stabilizovanje krvnog pritiska, čišćenje jetre…

 

 

"Ovaj režim mom mozgu pomaže da bolje radi. Ako preduzmete mere prevencije da biste sprečili propadanje kognitivnih veština koje dolazi s godinama, zapravo postajete pametniji", smatra Rosner.

 

On trenutno živi u Los Anđelesu sa svojom suprugom, a priznaje da je rutina kojoj je odan zapravo rezultat njegove opsesivnosti.

 

"Upravo mi je opsesivnost pomogla u postizanju takvih rezultata na testu inteligencije. Ipak, ti testovi su zapravo gomila gluposti, ne govore ‘pravu priču’. Ljudi tako misle da pametne osobe rade pametne stvari, ali to nije istina. Ja sam u životu napravio mnogo gluposti", priznaje Rosner.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here