pixabay.com
Ilustracija

Američka baza u oblasti naftnog polja u provinciji Dejr ez Zor na severoistoku Sirije našla se pod raketnom paljbom, saopštio je sirijski provladin list „Vatan“, pozivajući se na izvore u provinciji.

„Lokalni izvori u provinciji saopštavaju da je raketirana baza američkih okupacionih snaga u području naftnog polja ‘Omar’. Vidljiv je stub dima“, navodi se u saopštenju lista.
Za sada nema izveštaja o mogućoj materijalnoj šteti ili nastradalima u incidentu.
Krajem novembra je sirijska državna agencija SANA, pozivajući se na lokalne izvore, prenela da se američka vojna baza u provinciji Hasaka na severoistoku Sirije našla pod raketnom paljbom.

Početkom decembra je televizija „Arabija“ saopštila da je napadnuta vojna baza u Siriji koju koriste SAD i njihovi zapadni saveznici.

Sirijska vlada više puta je optužila američke snage za pljačku resursa zemlje u bogatom naftom istočnom delu Arapske Republike. Područje u kojem je došlo do napada je jedno od nekoliko mesta u istočnoj Siriji, gde američki vojnici navodno deluju u borbi lokalnih partnerskih snaga protiv DAEŠ-a (terorističke organizacije zabranjene u Rusiji).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here