www.mtel.at

Najveća tri mobilna operatora u Austriji “A1”, “3” i “Magenta” od 1. marta podigli su cene svojih tarifa i time izazvali negodovanje svojih korisnika.

Pošto je podizanje cena sva tri operatora stupilo na snagu istog datuma pojavile su se sumnje da se radi o nedozvoljenom dogovoru, što bi operatore moglo skupo da košta.
Međutim, veća šteta po njih je što su njihovi korisnici nezadovoljni jer je u vreme korona krize odlučeno podizanje cena.

Na drugoj strani MTEL Austria ne podiže cene svojih tarifa, na koje su navikli njegovi korisnici, a iz razgovora sa njima može se čuti iskreno zadovoljstvo opredeljenjem srpske kompanije na austrijskom tržištu za delovanje u korist svojih korisnika.

Ivana Marković iz Beča

“Veoma sam razočarana ponašanjem operatora mobilne telefonije zbog podizanja cene, a tako pre svega ‘A1’, čiji sam bila klijent dugi niz godina, pre nego što sam otkrila povoljne tarife MTEL Austria. Od kada sam prešla u MTEL više ne brinem za često podizanje cena. Kod MTEL-a imam tarifu koja pokriva sve moje potrebe, po povoljnoj ceni, sa posebnim roming povoljnostima koje ne postoje kod drugih”, naglašava Ivana Marković iz Beča.

Žicoje Savić, poznati harmonikaš iz Beča

Poznati bečki harmonikaš Žicoje Savić ima samo reči hvale za MTEL Austria.
“Dok drugi samo razmišljaju o podizanju cena, MTEL misli na džepove svojih korisnika, koji su pogođeni korona virus krizom. Mislim da smo svi dovoljno pogođeni pandemijom i njenim efektima po privredu. Povećanja cena samo bi predstavljala dalji teret po naš kućni budžet koji je ionako već tanak”, kazao je on.

Radoslav Prelić

“Ne razumem podizanje cena u ovo vreme. Mislim da je to neopravdano i čestitam svim onima, kao što je MTEL, koji u aktuelnoj krizi ne žele da zarađuju na grbači korisnika. Mislim da su veliki operatori trebalo da uzmu u obzir tešku situaciju u kojoj se nalazi najveći broj građana, a MTEL to očigledno čini”, kaže Radoslav Prelić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime