Vesti
Ponovo dragi gost: Drulović u "Vestima"

Trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović rekao je da je plasman na Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru veliki rezultat.

Srbija je kao prvoplasirani tim iz grupe otišla direktno na Mundijal, pobedom nad Portugalom 2:1 u poslednjem kolu u Lisabonu.

– Sve ovo što je ostvareno je velika stvar za ceo srpski fudbal, ali i za Srbiju kao zemlju.Mislim da će Mundijal u Kataru naredne godine biti izuzetno jak, a nama će biti zadovoljstvo da na najbolji način predstavimo našu zemlju – rekao je Drulović u razgovoru za “Tanjug”.

U istom delu baraža za Svetsko prvenstvo se nalaze Italija i Portugal i jedna od te dve selekcije neće igrati u Kataru.

Direktan plasman Srbije u Katar zbog ovoga još više dobija na značaju.

– Da tako kažem moji Portugalci, gde sam dobar deo karijere živeo i igrao, u baražu su izvukli najtežeg mogućeg protivnika. Ne treba zaboraviti da je njihov prvi rival Turska, koja takođe ima veliki kvalitet, a sa druge strane Italijani igraju sa nezgodnim Makedoncima. Jedna od velikih reprezentacija neće videti Katar i to će za njih predstavljati ogroman neuspeh.

Drulović se osvrnuo i na grupu u kojoj će Srbija igrati u Ligi nacija.

– Dobili smo verovatno najjaču grupu. Švedska i Norveška su ozbiljne selekcije, a tu je i Slovenija koja će verovatno imati poseban motiv kada bude igrala protiv Srbije. Biće svakako dobre utakmice. Naš cilj u Ligi nacija je prvo mesto u grupi i plasman u A diviziju ovog takmičenja, gde su najbolje selekcije sa kojima želimo da odmerimo snagu.

Drulović ističe da je ceo plan priprema za Mundijal u Kataru pomeren zbog termina samog Svetskog prvenstva.

– Kalendar je malo drugačiji ove godine, imamo u martu dve prijateljske utakmice, potom četiri utakmice Lige nacija u junu, a onda još dve u septembru i to će biti otprilike to pred Svetsko prvenstvo. Nadam se da će svi reprezentativci biti zdravi i sposobni za ove važne utakmice.

Drulović se osvrnuo i na dobre rezultate Crvene zvezde i Partizana u Evrokupovima.

– Fantastičan rezultat, izuzetno je važno da pored uspeha reprezentacije imamo dobre rezultate i u klupskom fudbalu. Na proleće će im biti sve teže i teže, jer dolaze sve kvalitetniji protivnici. Zvezda još uvek čeka protivnika u Ligi Evrope, Partizan je dobio protivnika po meri u Ligi konferencija, a neko od domaćih igrača bi mogao da se nametne selektoru Stojkoviću – zaključio je Drulović.

1 COMMENT

  1. Ma strasniste ako prodjete kao 3 u grupi bice dobro, koga prestavljate kazes, ooo sami sebe sad razumem, sta ja imam od toga sto se oni bogate.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here