Drulović: Reprezentacija pomaže poplavljenima!

0

Ljubinko Drulović
 

"Izuzetno je važno da istaknemo solidarnost prema narodu, teška je situacija, mnogo toga je izgubljeno i učinićemo sve da zajedno pomognemo koliko možemo. Okupljanje će proći u senci poplava i očekujem da svi igrači daju svoj dopirnos", rekao je Drulović na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

 

Drulović je rekao i da se nada da će predstojeća američka turneja fudbalske reprezentacije bar malo podići moral građanima Srbije.

"Želimo da našim odnosom prema igri i rezultatima bar malo povratimo moral narodu. Svima nam je stalo da ova katastrofa što pre prođe i život posle toga mora da ide dalje", istakao je on.

 

Reprezentacija Srbije će 26. maja u Nju Džersiju igrati protiv Jamajke, pet dana kasnije u Čikagu protiv Paname, a 6. juna u Sao Paolu protiv petostrukog svetskog prvaka Brazila.

"Sve tri utakmice igraćemo u najjačem sastavu. Nismo mogli da računamo na mnogo povređenih igrača, koji su mnogo toga dali reprezentaciji u prethodnom periodu. Ovo je za neke prilika da se pokažu u najboljem svetlu i sve će zavisiti od njih", kazao je privremeni selektor Srbije.

 

On je dodao da je ta turneja zahtevna.

"Učinićemo sve da igramo dobro i pravimo rezultate i narodu donesemo bar delić sreće. Ideja je da igramo dobro i pre svega da pobeđujemo", naveo je Drulović.

 

Na Drulovićevom spisku nalaze se četiri igrača iz Super lige Srbije, koja zbog vanredne situacije u zemlji još nije završena i ne zna se kada će se odigrati poslednja dva kola.

"Nadam se da će igrači iz domaćeg prvenstva biti sa nama na turneji, a ako ipak ne budu, naći ćemo najbolje moguće solucije da ih zamenimo", rekao je Drulović.

 

Drulović je rekao da želi da ostane selektor i u narednom periodu.

"Uvek sam optimista i svestan sam da moj posao zavisi od rezultata ali nikada nisam bio opterećen. Želim da ostanem selektor, trudiću se i raditi najbolje što mogu", rekao je on.

 

Reprezentativci Srbije okupiće se sutra do podneva u SPORTskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Od 24 pozvana igrača, ne računajući fudbalere iz Super lige, reprezentaciji će se naknadno priključiti Adem Ljajić, koji će 23. maja u Orlandu igrati sa Romom prijateljsku utakmicu. Navijači reprezentacije Srbije ulaznice za tri predstojeće utakmice mogu da naruče i preko linka koji je istaknut na zvaničnom sajtu FSS.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here