Drulović: Važna pobeda, ali moglo je ubedljivije

0

 Selektor reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović
 

"Važna je pobeda za početak turneje, pre svega iz psiholoških razloga. Rezultat je mogao da bude i ubedljviji u našu korist, a stoji činjenica da smo dozvolili da primimo gol iz jedine šanse rivala na utakmici. Jamajka nije tim za potcenjivanje", rekao je

 

Srbija je sinoć po srednjeevropskom vremenu u Nju Džersiju pobedila Jamajku rezultatom 2:1.

"Umeli su da iskoriste naš evidentan pad u drugom poluvremenu koji je, pre svega, posledica činjenice da se još uvek adaptiramo na nove uslove", ocenio je Drulović.

 

Srbija sledeću utakmicu na američkoj turneji igra 31. maja u Čikagu, gde se sastaje sa Panamom.

"Idemo dalje, okrećemo se meču protiv Paname, koja je jako dobra i naugodna reprezentacija. Očekujem zahtevan i neizvestan duel. Biće baš zanimljiva utakmica", rekao je Drulović.

 

Golove za Srbiju su dali Dušan Tadić u 13. i Aleksandar Kolarov u 22. minutu, a Kolarov nije realizovao jedanaesterac u 87. minutu.

"Pričao sam pre meča u svlačionici da ozbiljna ekipa ne sme da pogreši u pristupu utakmici. To smo i preneli na teren. U prvom poluvremenu zaista smo bili konkretni, agresivni, stvarali šanse i dali dva gola, dok je u drugom delu bio je jasan pad. Prepustili smo im sredinu terena, a to je dovelo do nekih situacija koje nam nisu
potrebne. Ne smemo da dozvolimo te ‘rupe’ u koncentraciji", rekao je Kolarov.

 

On je dodao da reprezentacija Srbije ima još dosta da napreduje do početka kvalifikacija.

"Možda je i bolje što smo pobedili minimalnim rezultatom. Da ne pomislimo slučajno posle eventualno visoke pobede nad Jamajkom da smo uradili nešto epohalno. Ostajem pri stavu, imamo osnovu, ali mora još mnogo da se radi da bismo napredovali do kvalifikacija", rekao je Kolarov.

 

Sa američke turneje zbog povrede u zemlju se vraća napadač Adem Ljajić.

 

Srbija će poslednju, treću utakmicu na turneji, odigrati 6. juna u Sao Paulu protiv Brazila.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here